szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Facebook-bejegyzésben köszönte meg a támogatást választóinak a másfélmilliárdos bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsított fideszes Simonka György. A politikus továbbra azt állítja, önhibáján kívül csöppent a kiterjedt bűnügybe.

„Az elmúlt napok igazán embert próbálóak voltak. Nem az eljárás! Sokkal inkább a szavak, amivel támadtak olyanok, akiknek fogalmuk sincs semmiről; ráadásul nem kímélték a családomat és a barátaimat sem” – írta a kedden kora délután némiképp megtörten a Facebook-oldalán a fideszes Simonka György, akit különösen nagy értékű, majdnem másfélmilliárdos bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsít és két hete hallgatott ki  a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügyészség szerint a bűnszervezet vezetőjeként a politikus lényegesen túlárazta az elnyert közbeszerzéseket, a megemelt összegnek pedig a 45 százalékát kérte vissza készpénzben.

Bár magam is csak elszenvedője voltam ennek az egésznek, de mindezek ellenére bocsánatot kérek az érintettektől, valamint hálásan köszönöm a támogatásotokat

– írja a bejegyzésben a továbbra is ártatlanságát hangsúlyozó politikus, bár azt nem írja körül, hogy „érintettek” alatt kikre gondol pontosan.

A fideszes képviselő arról is ír: meggyőződése szerint „most nincs ez a támadás”, ha nem harcolt volna mindenki ellen, aki lassította Dél-Békés fejlődését. Szerinte viszont így is megérte, és azt írja, továbbra is Dél-Békés fejlődéséért fog dolgozni.

„Ha valakinek hiányoztam, vagy szüksége van a segítségemre, keressetek!” – írja magabiztosan a bejegyzést egyszerűen csak „Simi” aláírással záró politikus, akit a poszt alatti kommentek alapján egyébként a választói többsége is ártatlannak tart.

Simonka György  október közepén már azt is értetlenül fogadta, amikor a mentelmi joga felfüggesztését kezdeményezte az ügyészség: akkor azt írta támogatóinak a Facebookon, hogy „maga sem érti” az egészet.

A képviselő mentelmi jogát végül október végén függesztette fel az Országgyűlés. Novemberi gyanúsítottkénti kihallgatásán Simonka tagadta a bűncselekmények elkövetését és panasszal élt a gyanúsítása ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az MNB szerint 160-240 ezer családon segít a meghosszabbított hitelmoratórium

Az MNB szerint 160-240 ezer családon segít a meghosszabbított hitelmoratórium

Tomán Szabina: "Nem kell bizonygatnom, milyen ügyes lány vagyok."

Tomán Szabina: "Nem kell bizonygatnom, milyen ügyes lány vagyok."

Csaknem hatezer dolgozójának fizet busás bónuszt a Nutella gyártója

Csaknem hatezer dolgozójának fizet busás bónuszt a Nutella gyártója