szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Jobbik elnöke szerint az EP- illetve az önkormányzati választáson még el tudnak indulni.

Február 23-ára hívta össze rendkívüli kongresszusát a Jobbik - mondta Sneider Tamás elnök a hvg.hu-nak. Ezen beszélik végig a különböző forgatókönyveket, így azt is, "mi lesz, ha a Jobbikot megszünteti a Fidesz, illetve annak állami szervei." Sneider szerint az EP-, illetve önkormányzati választáson még el tud indulni a párt, most a legrosszabb forgatókönyvük, hogy a 2022-es országgyűlési választás előtt szűnik meg.

A Jobbik azután került ismét bajba, hogy az Állami Számvevőszék 136 milliós tiltott támogatás felhasználását állapította meg, még egyszer ennyit be kell fizetnie a pártnak büntetésként. Az első tételt a Magyar Államkincstár kéri vissza, a másodikat a NAV hajtja be.

A Jobbiknak az előző büntetés miatt nincs pénze, így ha azonnal behajtanák rajtuk az összeget, az bedöntené a pártot, elindulna ellenük a felszámolási eljárás. Snedier azt mondta, abban bíznak, hogy a Kincstár nem most követeli vissza a pénzt, hanem nem utalja el a következő negyedéves támogatásukat - ez nagyjából 130 millió forint -, a NAV pedig részletfizetést ad.

Sneider azért bizakodó, mert a gazdasági vezető tárgyalt a NAV-val, az ügyintéző pedig nem volt elutasító. Az előző, 331 milliós tételnél is haladékot kaptak. Szerinte a NAV-nak pénzügyi szempontokat nézve nem áll érdekében bedönteni a Jobbikot, hiszen akkor nem jut hozzá a pénzhez.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Volt olyan magyar szülő, aki a Pandémia nevet adta volna a gyerekének

Volt olyan magyar szülő, aki a Pandémia nevet adta volna a gyerekének

2021-et kell kihúzni valahogy - Ellenzéki polgármesterek mutatták be a terveiket

2021-et kell kihúzni valahogy - Ellenzéki polgármesterek mutatták be a terveiket

Végre szétszedték az Apple vezeték nélküli fejhallgatóját

Végre szétszedték az Apple vezeték nélküli fejhallgatóját