szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Euronewsnak adott interjúban az EPP frakcióvezetője azt mondta: a Néppártban nincs helye erőfitogtatásnak.

Cáfolta a Euronewsnak adott interjújában Manfred Weber magyar sajtóban megjelent állításokat, miszerint az álláspontok közeledtek, amikor kedden Orbán Viktorral találkozott.

Weber a tévécsatornának leszögezte: nem tárgyalni, hanem a feltételeit közölni utazott Budapestre; hogy megmondja, mit kell tennie a magyar miniszterelnöknek és pártjának, ha továbbra is a Néppártban akarnak maradni.

„A tegnapi találkozón Orbánnal semmiféle tárgyalásról nem volt szó. Egyszerűen csak megmondtam neki, mit kell tennie. Világos bizonyítékra van ugyanis szükségünk, hogy a Fidesz és Orbán továbbra is a Néppárt politikai családjának tagjai akarnak maradni. Mi egy olyan család vagyunk, ahol értékek és közös gondolatok vannak, nem pedig erőfitogtatás és egyes figurák előtérbe tolása. Ez az, amit Orbánnak meg kell erősítenie, és én remélem, hogy így is fog tenni." - fogalmazott az EPP frakcióvezetője.

©

Arra a kérdésre, hogy a Néppártban van-e még hitele Orbán szavainak, hogy ő személy szerint hisz-e Orbán Viktornak, a frakcióvezető nem válaszolt konkrét igennel vagy nemmel. Mint mondta, még nem döntöttek arról, hogy milyen álláspontot képviselnek. Csak Orbán Viktoron múlik, hogy dönt, és a következő napokban ennek milyen bizonyítékát adja" – tette hozzá Weber.

A CEU-val kapcsolatban tett javaslatról pedig azt mondta: a magyar kormányfőnek azt el kell fogadnia, mert ez az egyetlen mód arra, hogy lezárják a témát.

A politikus arról nem beszélt, hogy mit szól ahhoz, hogy a magyar kormány hétfőn letakarta a Néppárt által kifogásolt, Junckert támadó plakátokat; pontosabban csak azokat, amelyek a Weber útvonaláról láthatóak. Egy magas rangú néppárti politikus ugyanakkor azt mondta a Euronews munkatársának: Weber nagyon is jól látta a posztereket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Rablás fényes nappal" – Kína ellenakciókat helyezett kilátásba, ha Amerika "ellopja" a TikTokot

"Rablás fényes nappal" – Kína ellenakciókat helyezett kilátásba, ha Amerika "ellopja" a TikTokot

Kordokumentum: előkerült egy videó arról, miket árul az Apple 17 évvel ezelőtt

Kordokumentum: előkerült egy videó arról, miket árul az Apple 17 évvel ezelőtt

Rengeteg esőre, viharokra figyelmeztet a meteorológia

Rengeteg esőre, viharokra figyelmeztet a meteorológia