Az MSZP kész megszavazni a Fidesz családpolitikai javaslatát

Az MSZP kész megszavazni a Fidesz családpolitikai javaslatát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Egy feltétellel. De cserébe a Fidesz nemet nyom a szocialisták tervezetére. Leült egymással vitázni Novák Katalin államtitkár és a szocialista Bangóné Borbély Ildikó.

„Hiányzik a közéletből, hogy alapvető dolgokban egyet nem értő emberek is készek legyenek az értelmes vitára egymással” – ezzel vezette fel azt a vitát Novák Katalin államtitkár, amit az ELTE jogi karára szervezett a Joghallgatók Önképző Szervezete.

Az Index tudósításából tudjuk, hogy Novák Katalin Bangóné Borbély Ildikó szemére vetette, hogy hiába a szép szavak, amikor 2010 óta szinte semmit nem szavaztak meg abból, amit a Fidesz azóta bevezetett. A szocialista politikus erre azt felelte, hogy salátatörvényeket terjeszt be a kormány, lehet, hogy van benne, amit megszavaznának, de 10 másikat meg nem tudnak.

Felvetette, hogy az MSZP meg fogja szavazni egyébként a kormány családvédelmi akciótervét. Csak azt kérik, hogy az ő beadványukat, benne a lakbértámogatás növelésével, a minimálnyugdíj emelésével stb., a Fidesz is szavazza meg.

Megszavazzuk, de akkor tessék már azt is, Isten látja lelkem, nem akarunk rosszat a családoknak – mondta az MSZP-s.

Novák erre a vita végén azt mondta, „mi nem fogjuk megszavazni és támogatni a szocialisták bukott csalástámogatási rendszerét. Ez egyszer már nem vált be, ezért választottunk új utat. Ha önök ezt támogatni tudják, az nagyon fontos előrelépés.”

Az államtitkár azt is mondta a vitán, „hosszú még az út odáig, hogy Magyarországról azt lehessen mondani, hogy családbarát ország”.

(Kép: Facebook / innen)

Hozzászólások