szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik pizzás erőszakkal próbálta behajtani a jussát.

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves fiatalemberrel szemben, aki többször is erőszakkal és fenyegetéssel próbált érvényt szerezni nála fiatalabb ismerősével szemben fennálló anyagi követelésének – írták.

A két férfi 2017 őszén kezdett közös vállalkozásba, amikor egy pizzériát nyitottak Egerben. Ehhez a tőke nagyobb részét a sértett adta, mint tulajdonos, míg a vádlott – akiből pizzafutár lett – félmillió forinttal szállt be az üzletbe. Novemberben a sértett szakított a barátnőjével, melynek híre eljutott a vádlotthoz, aki nyomban udvarolni kezdett a nőnek. Emiatt oly mértékben feszültté vált a viszony a két férfi között, hogy elhatározták, véget vetnek a közös vállalkozásnak, és elszámolnak egymással. A vádlott ígéretet kapott arra, hogy a sértett rövid időn belül kifizet neki 850 000 forintot.

Mivel ez december elejéig nem történt meg, a korábbi csendestárs úgy döntött, erőszakhoz folyamodik annak érdekében, hogy megkapja a pénzt. Ennek során különböző időpontokban két benzinkúton is rátámadt a sértettre, akit először a kabátjánál fogva rángatott, majd fojtogatott mindaddig, amíg nem kapott tőle 650 000 forintot ott, nyomban, a helyszínen. A második alkalommal ököllel ütlegelte annak érdekében, hogy további 200 000 forint átadására kényszerítse. A karácsonyi ünnepeket követően azután egy csavarhúzóval rongálta meg az utcán volt barátja nagy értékű gépkocsijának a szélvédőjét, valamint letörte annak fűthető visszapillantó tükrét, ezzel csaknem 50 000 forint kárt okozott. Mindezeken túl SMS-eket is küldött a sértettnek, valamint többször írt a közösségi oldalához kapcsolódó levelezőrendszerbe, ahol veréssel és újabb rongálással fenyegette az üzlettulajdonost.

Az Egri Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett önbíráskodás bűntettével, valamint – ezzel halmazatban – garázdaság vétségével vádolja az egykori pizzafutárt. A vádhatóság a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetés, emellett pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá arra, hogy a bíróság a felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejére rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, és kötelezze őt a bűnügyi költségek viselésére is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: Megszólalt Duda Ernő virológus a kínai vakcináról

Ez történt: Megszólalt Duda Ernő virológus a kínai vakcináról

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Kétszáz fős illegális bulit számolt fel a rendőrség Kolozsváron

Szlávik János szerint nem szabad fanyalogni, amiért egy oltóanyag keletről származik

Szlávik János szerint nem szabad fanyalogni, amiért egy oltóanyag keletről származik