Válaszolt az érdi polgármester, aki kampánylevelet küldött az első szavazóknak

Válaszolt az érdi polgármester, aki kampánylevelet küldött az első szavazóknak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

T. Mészáros András 2709 érdi első szavazónak küldött ki olyan levelet, amelyben a Fidesz–KDNP mellett kampányol. Válaszából az nem derül ki, milyen forrásból fizette a postai költségeket, de állítja, hogy nem közpénzből.

Ahogy korábban megírtuk, az LMP és a DK is az illetékes választási bizottsághoz fordult, miután Érd fideszes polgármestere, T. Mészáros András levélben szólította fel a településen élő első szavazókat, hogy a vasárnapi európai parlamenti választáson a Fidesz-KDNP-re szavazzanak. Az LMP azt tartja elfogadhatatlannak, hogy a városvezető pártpolitikusként ír a fiataloknak, a DK pedig arra kíváncsi, hogyan szerezte meg T. Mészáros a címzettek adatait.

A hvg.hu ennek nyomán küldött néhány kérdést a városvezetőnek. Azt szerettük volna megtudni, miért hivatalos érdi borítékban, polgármesterként szólította fel a fiatalokat a kormánypártok támogatására, milyen forrásból finanszírozta a levelek feladását, és hányat küldött ki, hogyan jutott tudomására az első választók kiléte, címe, és mit szól a két ellenzéki párt lépéséhez.

©

T. Mészáros András válasza csütörtök délután érkezett meg, válaszát változtatás nélkül közöljük:

"Mint azt bizonyára Ön is tudja, a választáson induló szervezeteknek joguk és lehetőségük van arra, hogy a választási kampány időszakában a Nemzeti Választási Irodától anyagi ellenszolgáltatás fejében kikérjék a választói névjegyzékben szereplő személyek adatait.

Nem hivatalos érdi borítékban adtam postára a leveleket.

A 2709 db. levél finanszírozása nem közpénzből történt.

Álszentnek tartom azokat a véleményeket, amelyek felróják, hogy a Fidesz értékrendjét képviselem. Igen! Sose titkoltam. Én szorgalmaztam 1990-ben Érden a helyi Fidesz megalapítását. A Fidesz jelöltjeként indultam valamennyi választáson. A Fidesz polgármester-jelöltjeként választottak meg erre a tisztségre. Nem bújtam gyáván álcivil szervezetek mögé, soha nem állítottam magamról, hogy független lennék.

Én soha nem árultam el a Fidesz által képviselt értékrendet és soha nem árultam zsákbamacskát.

Nem így a baloldali álfüggetlen jelöltek, akik ugyan szégyellnek pártszínekben indulni egy-egy választáson, de a párttámogatást elfogadják. A függetlenség látszatát kelteni hazugság és gyávaság.

Hiszem, hogy a városépítés nem jobb- vagy baloldali. Koncepció, érdekérvényesítés és kompetencia – ezek kellenek ahhoz, hogy várost építhessünk. De értékrend nélkül ez sem működik."

Hozzászólások