szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bírói önigazgatási szervezet szerint Handó Tünde pont azokról a pontokról kér törvénymódosítást, amelyek megsértése miatt kritizálják.

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke módosító javaslatokat tett a közigazgatási bíráskodás megújításával összefüggő törvénytervezethez, benne sok olyan részlettel, amely a közigazgatási bíróságokat nem érinti, az Országos Bírói Tanács jogköreit és a Tanács által megállapított törvénysértéseket annál inkább – így kommentálta az OBT az új terveket. Vagy ahogy egyszerűbben megfogalmazták: „törvénymódosítással orvosoltatná saját korábbi törvénysértéseit az OBH elnöke”.

Az Index úgy tudja: Handó egyetlen nappal az előtt tette meg a javaslatait, hogy az OBT a parlamenthez fordult volna a felmentéséért. A bírói önigazgatási szervezet szerint Handó azt szeretné elérni, hogy azok a törvénysértések, amelyek miatt az OBT a parlamenttől kérte az OBH-elnök elmozdítását, legálissá váljanak.

Az OBH elnöke újból előterjeszti korábbi javaslatát, hogy az Országos Bírói Tanács létszámát a jelenlegi 15-ről 26 főre emeljék fel – írták. Ez az OBT szerint „egyetlen célt szolgál, azt, hogy azzal Handó Tünde a jelenlegi összetételű, hat évre megválasztott felügyelő testület tagjainak idő előtti menesztését érje el”. A járásbírósági elnökök kinevezésének szabályait, a bírák áthelyezésének szabályozását, és a hozzátartozók közötti vezetői összeférhetetlenség kirendeléssel orvoslását is többször kritizálta az OBT, Handó most a testület szerint mindent legálissá tenne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra sztrájkolni fognak a Continental makói dolgozói, de most már 24 órán át

Újra sztrájkolni fognak a Continental makói dolgozói, de most már 24 órán át

Radar360: A háziorvosoknál a kínai vakcina, beindult a szállásfoglalás

Radar360: A háziorvosoknál a kínai vakcina, beindult a szállásfoglalás

Nem esnek ki a közmunkából azok se, akik tíz éve benne vannak

Nem esnek ki a közmunkából azok se, akik tíz éve benne vannak