A 100 éves Bálint gazda is szavazott az előválasztáson

A 100 éves Bálint gazda is szavazott az előválasztáson

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A kertészmérnök már korábban is többször kinyilvánította, hogy barátját, Karácsony Gergelyt, az MSZP-P jelöltjét tartja a legalkalmasabbnak.

"Száz év, kánikula, kígyózó sorok: Bálint Gyuri bácsit senki és semmi nem tartotta vissza attól, hogy szavazzon az előválasztáson" – írta péntek este, az eseményről készült képekkel illusztrált bejegyzésében Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje.

A júliusban 100 éves, még mindig aktív kertészmérnök már korábban is többször kiállt a barátjának mondott politikus mellett: januárban egy Karácsony Gergely FB-oldalára feltöltött videóban arról beszélt, hogy az MSZP-P jelöltje lenne a legméltóbb főpolgármestere Budapestnek, de a 2018-as választás előtt is többször kiállt az akkor MSZP-P miniszterelnök-jelöltjeként futó politikus mellett.

A június 20-án indult főpolgármester-jelölti előválasztás első két napján - hogy arról beszámoltunk - tízezrek szavaztak a köztereken felállított sátrakban, az eseményt lebonyolító Civil Választási Bizottságnak több aktivistát és erősebb informatikai hátteret kellett bevonnia az előzetes gondoltnál.

A június 26-ig tartó előválasztáson három jelölt – Karácsony Gergely (MSZP-), Kerpel-Fónius Gábor (Momentum) és Kálmán Olga (DK) közül választják ki az ellenzéki szavazók, ki áll majd ki Tarlós István és Puzsér Róbert ellenfeleként az önkormányzati választáson.

 

Hozzászólások