szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ügyfélkapu kell hozzá, már idén is lehet igényelni.

Az informatikai fejlesztés eredményeként a 2019/2020-as tanévben már elérhetővé válik az ügyfélkapun keresztüli beiratkozás és hitelesítés is, ezért az ügyintézéshez a szülőnek - amennyiben ezt az ügyintézést választja - nem kell megjelennie az intézményben. Minderről a Klebelsberg Központ adott ki közleményt az MTI OS szolgálatán keresztül.

Mint írták, az új informatikai fejlesztés "A Köznevelés Állami Fenntartóinak Folyamat Egységesítése és Elektronizálása /KAFFEE/" segítségével már 18 különböző általános-, és középiskolai tanulmányi ügyet lehet elektronikusan intézni az állami fenntartású köznevelési intézményekben. A fejlesztés összesen 5 milliárd forint európai uniós támogatásból valósult meg, amelynek egyes részei már a 2018/2019-es tanévben használhatók voltak.

"A kiemelt projekt legnagyobb eredménye, hogy a 2019. április 11-én zajlott általános iskolai beiratkozás napján már választhatták a szülők az online ügyintézés lehetőségét, amelynek során az adatokat a KRÉTA rendszer felületén, vagy erre létrehozott weboldalon történő regisztráció után otthonról is kitölthették" - közölte Hajnal Gabriella a projekt megvalósítását végző Klebelsberg Központ elnöke.

Elszomorító adat: a 10. évfolyamos gyerekek ötöde megreked a hatodikosok szintjén

Rossz hír: semmit nem javul évek óta a magyar diákok szövegértési és matematikai készségszintje. Jó hír: nem is romlik. Továbbra is elkeserítő teljesítményt mutatnak a szakiskolás (NER-szómágiával: szakközépiskolás) diákok is.

A fejlesztés eredményességét igazolja, hogy ebben a tanévben már közel 6000 szülő indította el elektronikusan a beiratkozást, a folyamat végén pedig több mint 67 000 szülő kapta meg KAFFEE rendszerből generált határozatát a gyermek felvételéről - írták. A Klebelsberg Központ szerint ehhez hasonló nagyságú elektronikus ügyintézési fejlesztés az oktatás területén még nem valósult meg, "ez egy újabb lépcsőfok a köznevelés digitális átalakításában".

A KAFFEE program - a korábbi elektronikus folyamatok kiegészítéseként - biztosítja a szülők és a diákok számára is a magasabb, minőségibb szolgáltatási színvonal elérését a köznevelési intézményekben. Eddig a szülők és a pedagógusok az ún. "üzenőfüzet"-en, személyesen és e-maileken keresztül tartották egymással a kapcsolatot. Az új rendszernek köszönhetően most már elektronikusan is elintézhetők a különböző köznevelési eljárások, többek között a beiratkozás, átiratkozás, felmentések, igazolások, bizonyítványok pótlása.

Ezen kívül a jogszabályban meghatározott térítési díjakat is befizethetik már a szülők a KAFFEE rendszeren keresztül, amit a tankerületi központ azonnal könyvelni tud a bevezetett új gazdálkodási és HR rendszer révén - írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump 45 napon belül kivéreztetné a TikTokot

Trump 45 napon belül kivéreztetné a TikTokot

Több kilométeres dugó alakult ki az osztrák határnál ellenőrzések miatt

Több kilométeres dugó alakult ki az osztrák határnál ellenőrzések miatt

Egymillió koronavírusos van már Afrikában

Egymillió koronavírusos van már Afrikában