Kezd követhetetlenné válni az ellenzéki önkormányzati jelöltállítás Ferencvárosban

Kezd követhetetlenné válni az ellenzéki önkormányzati jelöltállítás Ferencvárosban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Baranyi Krisztina vs. Jancsó Andrea - a kutyapárt akciója után a LMP is színt vallott, igaz, rögtön kettőt is.

Erőteljesen megbicsaklani látszik az ellenzéki összefogás a Ferencvárosban, a IX. kerületben, hogy finoman fogalmazzunk. A kerületben az összeellenzéki polgármesterjelölt elvileg Jancsó Andrea, korábban LMP-s, most a Momentum által is támogatott független politikus, de a Kutyapárt jelezte, inkább Baranyi Krisztina független jelöltet támogatja. Leginkább azért, mert a kutyapárt a tényleg független, helyileg beágyazott, nem bűnöző jelöltek mögé áll be.

Most pedig a volt polgármester Gegesy Ferenc és a IX. kerületi LMP nevében Csárdi Antal tartott tájékoztatót, a Mérce tudósítása alapján elmondták ők is Baranyit támogatják. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a helyi MSZP vezetői szintje összefonódik a parkolási maffiában a Fidesszel, ezért tiltakozik a párt Baranyi indítása ellen.

Az országos LMP is kiadott egy közleményt, hogy bonyolódjon a helyzet, Kanász-Nagy Máté szerint a kiállás Baranyi mellett a kerületi pártszervezet önálló akciója - nehéz is lenne egy ilyen lépés mögé beállni, miután az LMP órákkal korábban adott ki egy közleményt, hogy tartja magát az ellenzéki oldalon kialakított felosztáshoz az önkormányzati választás fővárosi alkuit illetően.

A Momentum nevében Berg Dániel elnökségi tag azt nyilatkozta a Mércének, továbbra is Jancsó Andrea az ellenzék jelöltje. Baranyi szerint előválasztás kéne, de Berg szerint erre már sem idő, sem pénz nincs.

Hozzászólások