Szécsényben a belviszály miatt teljesen lenullázódott a Fidesz-frakció

Szécsényben a belviszály miatt teljesen lenullázódott a Fidesz-frakció

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szécsény önkormányzata közleményben közölte, hogy a testület fideszes önkormányzati képviselői egységesen kiléptek a Fideszből – számolt be a városi belviszály legújabb fejleményéről a 24.hu.

A kilépéssel gyakorlatilag nem lesz a szécsényi képviselő-testületnek kormánypárti tagja: a KDNP megyei elnöke már korábban kezdeményezte a kereszténydemokrata képviselőknek kizárását, így az eddigi kétharmados többség nullára olvad. A kilépők között van a város polgármestere is, aki 9 éve vezeti Szécsényt.

A 24.hu szerint az ügy előzménye, hogy a helyi kereszténydemokraták egységesen azt szerették volna, ha a jelenlegi városvezető marad a Fidesz-KDNP közös jelöltje. A helyi fideszesek viszont még a két párt megállapodása alapján kötelező egyeztetésre sem voltak hajlandók, miután ők saját elnöküket, Varga Bélát jelölték. A kilépők nyilatkozatuk szerint elítélik, hogy a KDNP Nógrád megyei elnöke egyéni érdekei érvényesítése érdekében elárulta a párt szécsényi alapszervezetét, és mondvacsinált okokkal fel akar oszlatni egy 30 éve sikeresen és tisztességesen működő politikai közösséget.

Közölték, meghurcolnak köztiszteletben álló szécsényi embereket, akik hosszú évek óta élvezik a város lakóinak bizalmát. A Fidesz szécsényi alapszervezetének elnöke, ha bizonyíthatóan nem is, de szemmel láthatóan asszisztál ehhez – írták. Úgy vélik, hogy a KDNP Nógrád megyei és a Fidesz szécsényi szervezetének elnöke szétvernek egy évtizedek óta sikeresen működő helyi szövetséget.