Márki-Zay egy furcsa felmérés miatt magyarázkodik

Márki-Zay egy furcsa felmérés miatt magyarázkodik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hódmezővásárhelyi polgármester egy furcsa felmérést közölt a Facebook-oldalán, majd most mentegetőzik miatta. Az érintett Fidesz-támogatású ellenfele könnyedén kabátlopási ügybe keveredhet.

Békét és nyilvános párbeszédet sürget Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester, a Facebook-bejegzésében arról ír, a Fidesz által támogtott Grezsa István polgármesterjelölt tiltakozott, mert a polgármester egy kutatási eredményt közreadva rá nézve negatív és valótlan állításokat fogalmazott meg. Márki-Zay ezét megköveti, és nyilakozatot is kiadott, vette észre az Index.

A kutatást Márki-Zay még augusztus 9-án ismertette Facebook-oldalán, ebben megkérdezték a helyieket, mit gondolnak a jelöltekről. Márki-Zayról ezt:

Grezsa Istvánról pedig ezt:

Grezsa az apja ügynökmúltja és a házasságon kívüli gyerek miatt tiltakozott, mondván, egyik sem igaz. Márki-Zay későbbi nyilatkozatában pedig leszögezte:

"1. István a leghatározottabban cáfolta, hogy házasságon kívüli gyermeke lenne, amit én elfogadtam és mindenkit arra kérek, hogy ezt az alaptalan pletykát ne terjesszék.

2. István megerősítette, hogy édesapját többször átvilágították és nincs semmilyen pártállami múltja."

Ám mégiscsak az a helyzet, hogy a kutatás eredményének publikálásával Márki-Zay terjesztette a valótlan információt, és a bocsánatkérő nyilatkozatában is megjelennek ezek.

Hozzászólások