szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár már nem tulajdonosa az újkígyósi ingatlannak, még mindig ott lakik a feleségével.

Zár alá vette a Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala Simonka György, a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt vád alá helyezett fideszes politikus 160 négyzetméteres újkígyósi otthonát – tudta meg a 24.hu.

A tulajdoni lap szerint – olvasható a cikkben – folyamatosan manővereztek az újkígyósi ingatlannal. 2008-ban a politikus egyik üzlettársa lett a tulajdonos – aki szintén vádlott a Simonka-ügyben. A ház aztán a képviselő feleségéhez került, aki 2012 decemberében továbbadta Simonka unokahúgának. Az ingatlant később társasházzá alakították, és egy része a politikus gyerekei nevére került.

Bár az országgyűlési képviselő és felesége nem tulajdonosa az ingatlannak, a lap úgy tudja, változatlanul ott laknak.

Simonkát tavaly novemberben gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség, az ingatlant még aznap zár alá vették. Decemberben zár alá került a házhoz tartozó 110 négyzetméteres padlás is, ezt a földhivatal be is jegyezte a tulajdoni lapra.

Bod Tamás, az azóta megszűnt Együtt Békés megyei elnökeként még 2016-ban feljelentést tett Simonka ellen a tartozás fedezetének elvonása miatt. Az ellenzéki politikus azt állította, Simonka eladta a házát az unokahúgának, akitől azóta visszabérli. Bod gyanúja szerint erre azért volt szükség, mert csődbe ment a fideszes képviselő agrárvállalkozása, a mára felszámolás alatt álló Magyar Termés TÉSZ Kft.

Simonka György ellen különösen nagy értékű, majdnem másfél milliárdos, bűnszervezetben elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt augusztusban emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. A vádhatóság szerint a bűnszervezet vezetőjeként a politikus lényegesen túlárazta az elnyert közbeszerzéseket, a megemelt összegnek pedig a 45 százalékát kérte vissza készpénzben. Simonka nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Nem rázza meg a Fideszt a Simonka György elleni, példátlan súlyú vád

Nem csinál különösebb ügyet a Fidesz Simonka György elleni vádemelésből: bár Békés megye 4-es választókörzetének fideszes képviselőjével szemben a magyar politikus ellen emelt eddigi legsúlyosabb vádat fogalmazta meg a szerdán benyújtott vádiratban az ügyészség, a párt a jelek szerint nem változtat az eddigi stratégián, és továbbra is ártatlannak tekinti a politikust, ameddig jogerős ítélet nem mondja ki ennek ellenkezőjét. Ez pedig, figyelembe véve, hogy még csak most került bírósági szakaszba az ügy, akár évekig is így maradhat.

A PlayStation 5 új kontrollere PC-s játékokkal is működik

A PlayStation 5 új kontrollere PC-s játékokkal is működik

Tűzgömb jelent meg Japán felett, akkora, hogy beragyogta az éjszakát – videó

Tűzgömb jelent meg Japán felett, akkora, hogy beragyogta az éjszakát – videó

38 millió éves baktériumokat találtak a bécsi tudósok

38 millió éves baktériumokat találtak a bécsi tudósok