Feljelentést tett az érdi ellenzék pénzmosás és hivatali visszaélés miatt

Feljelentést tett az érdi ellenzék pénzmosás és hivatali visszaélés miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy Facebook-posztban tett kemény állításokat az Érdi Sport Kft. korábbi ügyvezetője, az ellenzék az ügyészséghez fordult.

A Pest Megyei Főügyészséghez fordult a Csőzik László (képünkön) vezette érdi ellenzék a T. Mészáros András polgármesterrel kapcsolatban a Facebookon megjelentek miatt. A 24.hu szerint zsarolás, pénzmosás, hivatali visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt tettek feljelentést.

Az Érdi Sport Kft. korábbi ügyvezetője, Szántó Erzsébet hétfőn nyilvános posztban illette súlyos vádakkal a fideszes politikust. A városban a Fidesz és a KDNP az Összefogás Egyesülettel közösen állít jelölteket. Szántó a posztjában azt állítja, hogy az Összefogás Egyesület számára kellett volna neki még ügyvezetőként milliós pénzadományokról igazolásokat kiállítani, de ő ezt nem tette meg. Arról is írt, hogy tudomása szerint más cégvezetőktől is ugyanezt várták el.

Szántó a lap szerint korábban T. Mészáros belső köréhez tartozott, de tavaly hirtelen leváltotta a cég éléről. Többek között emiatt, az addig a Fidesz-frakcióban ülő Tekauer Norbert is szembefordult T. Mészárossal és most függetlenként elindult a polgármesteri székért.

A volt ügyvezető nem véletlenül boríthatott hétfőn, előtte az Érdi Oldal nevű újságban a "sértődöttek jelöltjének" titulálták Tekauert, és azt pedzegették, hogy azért indult el, hogy az élettársát, Szántót a sportvezetői állásába visszahelyezhesse.

Csőzikék szerint az ügyészségnek kell tisztáznia, hogy igazak-e az állítások, és azt is, hogy honnan származnak az Összefogás Egyesület pénzei. Az ellenzék szerint nagyon kemény nyomozásnak kellene elindulnia, hivatalból. Ha igazak a poszt állításai, akkor a fideszes városvezetők ellen, ha nem igaz, akkor az ellen a volt fideszes ellen, aki a posztot írta.

A portál kereste T. Mészáros András sajtóirodáját is kérdéseikkel, de egyelőre még nem kaptak válaszokat.

Hozzászólások