Tetszett a cikk?

Óriási leleplezés! Karácsony Gergely utálja a tolvajokat! Ez veszélyes!

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Karácsony Gergely csütörtökön már százhuszonegyedszer bizonyult alkalmatlannak, de most aztán nagyon – tudta meg a Fidesztől az, aki tőlük akar megtudni bármit is. A főpolgármester-jelöltnek ugyanis nyilvánosságra került egy lehallgatott magánbeszélgetése. Ebből kiderül többek között, hogy nincs oda az összes szociért.

Amit örömmel hallok. Aki egy párt minden egyes tagjának ugrálva helyesel, az vagy debil, vagy éppen hazudik. Normális embernek nyilván vannak fenntartásai az MSZP-vel szemben, konkrétan maguknak a szociknak is van elég bajuk egymással, néha saját magukkal, és ez így természetes.

Valószínűleg az ellenzéki közönség is elégedetten nyugtázza, hogy jelöltje látja és felismeri az MSZP problémáit, e közönség többsége ugyanis sehogy sem kötődik a szocialista párthoz, csak épp a Fideszből van elege, és momentán ez az ellenzéki alternatíva, MSZP-stül.

A saját kerületében például direkte egy befolyásos smasszert tartana megfelelőnek az ott hemzsegő tolvajok megfékezésére. Amiből még az is megtudható, hogy Karácsony Gergelyt zavarja, hogy az őt támogató párt lopással is foglalkozik, és ezt minimum mérsékelni szeretné.

Énszerintem ezek az alkalmasság minimumai.

A kormánysajtó azt a leleplezést hordja körbe véres kardként, mely szerint Karácsony Gergely kritikusan szemléli az MSZP-t, és ellenzi a korrupciót. Nagy ajándék ez neki. Személyesen sosem lett volna esélye, hogy ezt elmondja ezekben a lapokban, tévékben, rádiókban.

Olyan ember arcéle rajzolódik ki ebből a beszélgetésből – mintha pásztortűz ég őszi éjszakákon – aki alól csak a megfelelő pozíció hiányzik, hogy cselekedhessen a közjóért. Nagyon kellene már valaki, aki szívből gyűlöli a parkolóórákat meg telefonfülkéket fosztogató helyi hernyókat, alkalomadtán sittre segíti őket, és egyáltalán nem érdekli, hogy az illető bűnöző melyik párt karszalagját viseli rablás közben.

Mindeközben

Tarlós István olyan nagyon azért nem utálja őket.

Vagy csak elfelejtették lehallgatni, amint a ferencvárosi Grincs miatt hány a fajanszba.

Elvileg ilyen, feddhetetlen és elvhű embereknek kellene ülniük a következő székekben: köztársasági elnök, legfőbb ügyész, különféle ombudsmanok, valamint a sajtó többsége. Hát ezt buktuk: csupa bajszos szar. Az egyetlen reálisan megszerezhető hely, ahonnan tűz alatt lehet tartani az efféle kártevőket, az a főpolgármesteri pozíció.

Nem is gyenge bástya ehhez a harchoz. Jogköreit megnyirbálhatja a parlament, pénzt is elvonhat az állam Budapesttől. De annyi mindig marad, hogy a város vezetése elmondhassa a polgárainak, mi folyik. Lehet szívatni Budapestet, de erről tudni fognak, és arról is, hogy ki a felelős. És lassanként megismerhetik, mi megy a parkolási pénzekkel, és amikor Garancsi vagy „Mészáros” idebasz nekünk egy újabb stadiont vagy gombfocicsarnokot, akkor Budapest utánanézhet, mi nincs rendben az építkezéssel, beleértve az illegális vendégmunkásokat. Ezt a programot adom, és álmomból felkeltve is szavazok rá.

Karácsony Gergely szerethető és erkölcsös mondatai akaratlanul kerültek a nyilvánosságba. Vessük ezzel össze a teljesen szándékosan, sajtótájékoztatón közzétett üzenetet Gulyás Gergelytől, a fideszes szavalókórus negyedik hegedűsétől. Ő arról beszél, hogy ahol nem jól választanak, ott ne számítsanak támogatásra. Ahol ellenzéki polgármester győz, oda majd jól nem adnak pénzt – többek közt az Európai Unióét, amíg ők meg nem tudják. Ezt a 38 éves beteg kisgyereket le se kellett hallgatni. Magától, pacekba megmondta, hogy aki nincs velük, az ellenük van, és teljesen igazságtalanul, de meg fogják büntetni. Mert ők vannak kormányon, és megtehetik.

Ez a dilemma áll az ország előtt.

Kétségkívül kormányon vannak, és ma még megtehetik. Megpróbálnak mindent, hogy ellehetetlenítsék az ellenük szavazó településeket. Nincs gátlásuk: lásd Esztergom vagy Hódmezővásárhely példáját. A defenzív reakció erre a nyílt ultimátumra a behódolás: jobb nem ugrálni, és akkor lesz térkő meg similabdacsarnok. De van másik lehetőség is. Megbuktatni őket a lehető legtöbb helyen, hogy aztán megbukjanak kormányon is, és soha ilyen mocskos fenyegetőzést ne kelljen elviselnünk olyanoktól, akiket a szolgálatunkra választottunk meg. Sőt odamehessünk hozzájuk nagy vidáman: na mi volt az a hepciáskodás, hülyegyerek?

Szegeddel már csak óvatosan mernek szarakodni. Budapesttől rettegnének. A felszabaduló várostól, amely szabadon vitatja meg az ország ügyeit, és a romlott, fekete kövekkel kirakott veséjükbe lát. Kétmilllió szavazó felett veszítenék el a kontrollt, ennyien ismernék meg az alternatív tényeken túli, úgynevezett tulajdonképpeni tényeket, amely sajátossága, hogy igazak, és ezért jóval meggyőzőbbek.

Sem pártrajongó sorkatonákból, sem tolvajok cinkosaiból nem lehet jó vezető. A kormánypárt jelöltjei többségükben mindkét vizsgán elbuknak. A Fidesznél mindig a pártérdek az első, a korrupció meg egyenesen a kormány legfőbb politikája – és ez nem ellenzéki vád, hanem ők maguk mondják, büszkén.

Karácsony Gergely mindkét vád alól tisztázta magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóta W. Árpád Tech

Tóta W. Árpád: Elromlott a klíma? Javítsuk meg!

A klímaváltozás ellenszere nem a zöldkommunizmus, és nem is a tagadás. Hanem a technológia. Nem pánikolni kell, hanem elővenni az eszünket, és megszerelni a bolygót. Techno-optimista jövőkép, első rész.

Könnyen lehet, hogy most kezdődik az olajpiac alkonya

Könnyen lehet, hogy most kezdődik az olajpiac alkonya

Romániában hirtelen csökkent a napi fertőzöttek száma

Romániában hirtelen csökkent a napi fertőzöttek száma

Rálőtt egy nő Gyöngyösön a szomszédjaira, miután összevesztek

Rálőtt egy nő Gyöngyösön a szomszédjaira, miután összevesztek