Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Tetszett a cikk?

A Magyar Olimpiai Bizottság jogi osztálya véleményezi a Jobbik képviselőjének törvényjavaslatát, amely alapján megvonnák az olimpiai járadékot az Etikai bizottság által méltatlannak tartott sportolóktól. Mint amilyen Steinmetz szerint Borkai Zsolt is.

Törvényjavaslatot nyújtott be a jobbikos Steinmetz Ádám a parlamentnek, miután arról érdeklődött Orbán Viktornál, méltó-e a szexvideós botrányba keveredett Borkai Zsolt az olimpiai életjáradékra. A MOB-ot a hvg.hu is megkereste korábban az ügyben, akkor azt a választ kaptuk, a felálló Etikai Bizottság fog ebben a kérdésben dönteni.

Orbán Steinmetznek azt válaszolta, beteg dolog, ha valaki felveszi videóra a saját szexuális életét, és hogy a MOB kezében van a döntés. Steinmetz Ádám időközben benyújtott az ügyben egy törvényjavaslatot, amely kiegészítené az olimpiai járadékot és az arra való érdemtelenséget szabályozó passzust azzal, hogy a MOB Etikai Bizottságának rosszalló megállapítása után is elveszíthesse az olimpikon a járadékot.

Steinmetz a hvg.hu megkeresésére azt mondta, ma hivatalosan is felvette a kapcsolatot a MOB vezetőivel, elküldte a módosító javaslatot, a MOB jogi osztálya véleményezi majd.

Amint ezt megteszik, utána tudunk továbblépni az ügyben – mondta a politikus.

A MOB-ot is kerestük, mikor alakul meg az Etikai Bizottság, a választ még várjuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Nyomoznak a Borkai-ügyben

Egy parlamenti interpellációra adott válaszban mondta el a Belügyminisztérium államtitkára, hogy „nyomozás van folyamatban.”

Kicsi, kifejezetten európai Teslát tervezne Elon Musk

Kicsi, kifejezetten európai Teslát tervezne Elon Musk

Ferenc pápa imába foglalta Maradona nevét

Ferenc pápa imába foglalta Maradona nevét

Gyártási hiba árnyékolja be az AstraZeneca vakcinájának hatásosságát

Gyártási hiba árnyékolja be az AstraZeneca vakcinájának hatásosságát