szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Fidesz nemet mondott az ellenzéki polgármester békejobbjára.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Bár a Baján megválasztott közös ellenzéki polgármester, Nyirati Klára felkérte társadalmi megbízatású alpolgármesternek a város ismert KDNP-s képviselőjét, Zöld László Csabánét, ő elutasította a megbízatást – közölte a polgármester.

A társadalmi megbízatás azt jelenti, hogy nem főállású lett volna a képviselő, a polgármester közleménye szerint azért kérte fel Zöldnét, mert szakítani akart a háborús gondolkodással, ami a város életét jellemezte az elmúlt 13 évben.

Fontosnak tartottam e gesztussal jelezni, hogy a politikai ellenfél az nem ellenség, a Fidesz szavazói pedig ugyanúgy részei városunknak, mint akik az összefogás jelöltjeire voksoltak. Városunkban nincsenek hazaárulók, mindenki a saját legjobb meggyőződése alapján szavazott úgy, ahogy. Sajnálom a Fidesz döntését, de tudomásul veszem – közölte Nyirati.

Nyirati azt is közölte, amióta elfoglalta a polgármesteri széket, folyamatosan zajlik az átadás-átvétel, az alakuló képviselő-testületi ülés október 28-án, hétfőn lesz. Azt is közölte, a Fidesz elutasító döntése nyomán két főállású alpolgármestere lesz a városnak, Hajdú Miklós, illetve László Károly.

FRISSÍTÉS: A bajai Fidesz a Facebookon reagált az ügyre, itt azt írták, nem kívánnak részt venni a politikai pozíciók nyilvános osztogatásában, de a képviselő-testület alakuló ülésének előkészítésében tisztességgel részt vesznek, az írásban kapott kéréseket megfontolják és válaszolnak rájuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Újabb ingyenes online ármeghatározó segít megbecsülni a lakás értékét

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában

Újabb bozóttüzektől rettegnek Ausztráliában