szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dézsi Csaba Andrást jelölheti a Fidesz a lemondását bejelentő Borkai Zsolt helyett a győri időközi önkormányzati választáson.

A botrányba keveredett győri polgármester, Borkai Zsolt pénteken délután 4 órakor mondott le hivatalosan, de előtte még csütörtökön ott volt és részt vett a városi közgyűlés alakuló ülésén – ahol óriási volt a felfordulás, Borkait például óvszerrel dobták meg.

Már napokkal ezelőtt elkezdődött a találgatás, ki lehet a Fidesz jelöltje Borkai után, a hvg.hu szerint felmerült a három korábbi alpolgármester közül kettő, Radnóti Ákos és Fekete Dávid neve is, de már mi is említettük, hogy Dézsi is esélyes. Pálinger Katalin olimpikon kézilabdázóról is lehetett hallani, mint bedobott név.

A Magyar Hang azonban most azt írja, Dézsi Csaba András lehet a befutó. Az 57 éves Dézsi jelenleg is tagja a helyi képviselőtestületnek, a Fidesz–KDNP színeiben, egyéni körzetét megnyerve jutott be a közgyűlésbe. 48 százalékot szerzett. 1998 óta minden alkalommal hozta a körzetét.

Mellette pedig a helyi Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa. Saját tévéműsora is van Győrben, fél tucat könyvet is írt már. Húsz éve pedig ő a judo szövetség alelnöke.

Az ellenzéki térfélen előválasztás dönthet arról, ki legyen az induló.

Az Azonnali elérte telefonon a hír után Désit, aki nem erősítette meg a Magyar Hang – és a hvg.hu korábbi – értesülését, de nem is cáfolta. Azt mondta, hogy ez a dolog nem rajta áll, nem tudja megmondani, hogy igaz-e a hír, de ha felkérnék, elgondolkodna a dolgon.

Hozzátette, olvasta a vonatkozó hírt, el is kerekedett a szeme, mert őt nem kereste senki, bár világos, hogy az ő neve is forog.

Kollégánk is beszélt a Dézsivel, aki megerősítette, még nem keresték meg a felkéréssel, de nem érti, ha a Fidesznek terve van vele, miért nem kapott semmilyen pozíciót a közgyűlésben, ugyanis nem ajánlottak neki bizottsági posztokat, illetve a párt helyi elnökségébe sem került be.

(Kép: Borkai, nem Dézsi)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Külön adásrészt szántak Orbán kinevetésére a német köztévén

Külön adásrészt szántak Orbán kinevetésére a német köztévén

Kifogott az oxfordi szótárkészítőkön az idei év

Kifogott az oxfordi szótárkészítőkön az idei év

Átlagosan 8,3 százalékkal nőttek a kgfb-díjak

Átlagosan 8,3 százalékkal nőttek a kgfb-díjak