szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nakama & Partners 2017-ben 552 millió forintos bevételt termelt, tavaly már 1 milliárd 192 millióval büszkélkedhetett.

Az adózott eredmény  egy év alatt 221-ről 438 millió forintra ugrott. Ebből 136 milliót ki is vettek osztalékkénnt. Rogán Cecília vezető tisztségviselői munkadíja 12 000 000 forint volt,  Sarka Katáé pedig 9 600 000 forint- olvasható a cég beszámolójában.

Ezt megelőzően is jó éve volt Rogán Cecília és Sarka Kata közös cégének: a Nakama & Partners a 2016-os 7,7 millió után 2017-ben 221 millió forint nyereséget termelt. A tulajdonosok akkor 82 millió forint osztalékot vettek ki.

A nagy nyereség akkor annak volt köszönhető, hogy az árbevétel nagyjából a tízszeresére nőtt egy év alatt, 51-ről 517 millió forintra. Így még azt is kibírta a cég, hogy az anyagjellegű ráfordítások 29-ről 214 millió forintra ugrottak.

A céget 2015 decemberében alapították, első tulajdonosa a Valton Kft.-ből ismert Bessenyei István és egy A Másik Kft. nevű cég vollt, illeve már a kezdetekkor benne volt Sarka Kata is. Bessenyei és a cég kiszállt, ekkor lépett a helyükre Rogán Antal felesége. Az ő érkezése volt a fordulópont: addig néhány százezer forintot hozott a cég, majd több tízmilliós vállalkozássá nőtte ki magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bankszámlát nyitott más nevében, börtönbüntetést és pénzbírságot kapott

Bankszámlát nyitott más nevében, börtönbüntetést és pénzbírságot kapott

Felfrissült a remek ár/érték arányú Fiat Tipo

Felfrissült a remek ár/érték arányú Fiat Tipo

Volna itt egy kis gond: komoly sugárterhelést kaphatnak az űrhajósok a Holdon

Volna itt egy kis gond: komoly sugárterhelést kaphatnak az űrhajósok a Holdon