Élete végéig a börtönben tartanák Balla Irma gyilkosát

Élete végéig a börtönben tartanák Balla Irma gyilkosát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az igazságügyi szakértők meghallgatása után súlyosítaná a vádlott büntetését a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

Ahogy arról beszámoltunk, nem jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfit a Nyíregyházi Törvényszék január 31-én.

A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla december 2-án meghallgatta az igazságügyi orvos szakértőket, a bizonyítási eljárás befejezése után pedig a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség képviselője a büntetés súlyosítására, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt – közölte a vádhatóság.

Az eljárás 2020. február 3-án a védő perbeszédével folytatódik.

A 39 éves vádlott többször volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, most is jogerős szabadságvesztését tölti. A férfi 2007. március 10-én – feltételes szabadságra bocsátása után – segédmunkásként dolgozott egy debreceni ingatlanon, amelynek a telekszomszédja volt a sértetté. Március 31-én elbocsátották az állásából, ezért elhatározta, hogy Balla Irmától fog pénzt vagy egyéb értéket szerezni. Április 6-án este átment hozzá, és egy feszítővassal ütlegelni kezdte. A nő azonnal meghalt. A férfi az áldozat mobiltelefonját, mp3-lejátszóját és húszezer forintját vitte el a lakásból; a telefont később a városban elásta, a pénz pedig elköltötte. A holttestet másnap találta meg az áldozat fia.