szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy engedély nélkül felállított kettős kereszt miatt feszül egymásnak Soproni Tamás és a Mi Hazánk Mozgalom.

Bár a VI. kerület nem engedélyezte, a Mi Hazánk Mozgalom felállított egy kettőskeresztet a Nyugati téren a múlt héten. Dúró Dóra, a párt elnöhelyettese azt írta a Facebookon, hogy "az egyesült balliberális tömb polgármestere betiltotta a Mi Hazánk keresztállítását", ők azonban ennek ellenére is felállították a keresztet, és ezzel kívánnak áldott karácsonyt.

Soproni Tamás, Terézváros polgármestere a Facebookon azt írta az ügyről, hogy az elmúlt hetekben területfoglalási engedéllyel fordult hozzájuk a Mi Hazánk Mozgalom egyik képviselője azzal, hogy a Nyugati téren kettős keresztet szeretne állítani, és a kérelmet elutasította.

A polgármester szerint az elutasításnak semmi köze a keresztekhez vagy a kereszténységhez – ahogy szerinte a Mi Hazánknak sem.

Amíg én vagyok a polgármester, a VI. kerületben nem fogja magát egy náci szellemiségű párt vallási jelképek mögé bújva reklámozni

– mondta.

Soproni azt is írta, hogy a felállított kereszt ügyét továbbították a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságának.

A Mi Hazánk részéről Novák Előd sajtóközleményben reagált, azt írja, levelet írt a Momentumnak és a Jobbiknak a keresztállításunkat betiltó terézvárosi polgármesterük ügyében, "hogy csak kiskirálykodásról van szó, vagy pártjaik általános álláspontja is az, hogy a Nyugati téren nem állhat kereszt". Azt is írja, hogy miközben Soproni indokolása szerint a tér használatához a "megjelölt időszakban való foglaltsága és megnövekedett használata miatt" nem járul hozzá, korábban hivatalnokai még azt jelezték, semmi akadálya, hiszen pl. árusok sem lesznek ott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Itthon

Soproni Tamás: "Nem készülök boszorkányüldözésre"

A 33 éves terézvárosi polgármester, Soproni Tamás nem lesz engedékenyebb a szórakozóhelyekkel, mint elődje. Az pedig nem csak kampányígéret volt, hogy a kerületben minden harmadik parkolóhelyen csak helyiek állhatnak esténként. Róla is terjednek rémhírek, ezért az átadás-átvétel után az első dolga az lesz, hogy megnyugtassa a hivatal dolgozóit, a volt polgármestert pedig felkérte, álljon mellé a színpadra október 23-án. Interjú Soproni Tamással.