„Elindult felém, hogy agyonütlek” – megszólalt a luxusautós támadó mozgássérült áldozata

„Elindult felém, hogy agyonütlek” – megszólalt a luxusautós támadó mozgássérült áldozata

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Káromkodva, agyonütéssel fenyegette a luxusautós a mozgássérült férfit, akit utána bántalmazott is a szántódi Sparnál. A megvert férfi az ATV Híradójának beszélt arról, hogy a fiatalembertől azt kérte, tegye ki a rokkantkártyát, ha már egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen várakozik, de az feldühödött, amiért szerinte lefotózta az autóját.

Simon József évekkel ezelőtt egy baleset vétlen áldozata volt, sérülései miatt egy időre teljesen lebénult. Nemrég kezdett újra járni, az ATV Híradójának adott interjúra is erősen bicegve érkezett. Mint elmondta, támadója akkor gurult be, amikor ő azt kérte tőle, hogy ha már a mozgássérült parkolót foglalja a Mercedesével, akkor tegye ki a mozgássérült kártyáját a szélvédőre, már ha rendelkezik ilyennel.

Erre „elindult felém, hogy a jó, büdös (…) anyád, mit képzelsz te, lefényképezed az autómat, agyonütlek” – idézte fel a szóváltást Simon, ő pedig azt válaszolta, hogy „fiatalember, nem fog agyonütni”.

Erre érezte a hatalmas ütést, amitől összeesett. Nem bírt felállni, mások segítettek neki, miközben a támadó autós nagy sebességgel elhajtott a parkolóból.

Simon József feleségét telefonon riasztották, aki a csatornának elmondta: nagyon megijedt, mert férje „100 százalékos rokkant”, a balesete óta nagyon vigyáznia kell, és most akkora ütést kapott, hogy „eldőlt mint egy zsák”.

A megvert férfi feljelentést tett, a rendőrség már vizsgálja a felvételeket, ugyanis az áruház kamerája rögzíthette a történteket. 

Hozzászólások