szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nő egy korábbi vita miatt megkarcolta a férfi autóját, mire a férfi őrjöngeni kezdett.

A megalapozott gyanú szerint a 31 éves férfi 2020. január 7-én este a volt élettársa kunadacsi lakóhelyén szidalmazta és bántalmazással fenyegette meg a három hónapos közös gyermeküket a kezében tartó sértettet, belerúgott a kiságyba, majd távozott. Ezután a férfi SMS-ben tett sértő megjegyzéseket, ami miatt a volt élettárs megkarcolta a férfi ház előtt álló autóját – írja közleményében a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Ezért a férfi visszament a sértett lakóházához, berúgta a bejárati ajtót és leszakította az ajtón lévő redőnyt, majd a házba bejutva törni-zúzni kezdett, berendezési tárgyakat rongált, a tükrös szekrényt összetörte, a babavédő rácsot szétrúgta és a ventilátort földhöz vágta.

Ezen kívül a férfi hosszan bántalmazta is a volt élettársát, tenyérrel és ököllel többször fejbe vágta, az ütésektől földre kerülő sértett torkát és a testét megrúgta, fojtogatta, valamint egy virágcseréppel is megdobta.

A verés során a férfi azt követelte, hogy a sértett fizesse ki neki az autóján a karcolással okozott kárt, ezért a sértett 40 ezer forintot adott neki. A sértett – aki kérte a férfi megbüntetését – a bántalmazás miatt 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és a rongálások miatt 50 ezer forint kára is keletkezett.

A kunszentmiklósi rendőrök másnap, január 8-án őrizetbe vették a férfit és önbíráskodás bűntettén kívül súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint magánlaksértés és rongálás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását is.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a sértettet újból bántalmazná, a fenyegetéseit beváltaná, így a bűnismétlés veszélye a letartóztatás elrendelését indokolja.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója január 10-én az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított fellebbezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!