szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem lenne értelme, hogy önállóan induljon a KDNP a választáson, pedig biztosan bejutna – magyarázta a párt frakcióvezetője.

Önbizalomból nincs hiány: Harrach Péter azt mondta az RTL Híradónak, hogy ha önállóan indulna a választáson, biztosan bejutna a parlamentbe a KDNP.

A KDNP frakcióvezetője hozzátette, ezt nem tervezik, mert szerinte nem lenne értelme.

Pedig a választói akarat fontosságára hivatkozva a KDNP is támogatta a parlamenti házszabály módosítását, ami szerint a jövőben csak a választáson saját pártjuk színeiben induló képviselők alakíthassanak frakciót.

Olyan utoljára 1994-ben fordult elő, hogy a KDNP önállóan indulva megugrotta az 5 százalékos küszöböt. 1998-ban 2,3 százalékot ért el (a pártból korábban kiugrott képviselők pedig a Fideszbe beülve jutottak parlamentbe), 2002-ben listát sem tudott állítani, 2006 óta pedig a Fidesszel közös listán indul. Azóta a közvélemény-kutatások – ha egyáltalán mérik a támogatottságát – 0-1 százalékot ígérnek nekik a Fidesztől külön.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!