szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Zakar András váltja zrt.-t tíz évig vezető Szabó Józsefet.

Zakar András lett a Főkert új vezérigazgatója, írja Budapest honlapja. A szakember nyílt pályázaton nyerte el megbízatását, mivel a Főpolgármesteri Hivatal minden fővárosi cég vezetésére pályázatot írt ki.

Mivel az elkövetkezendő évek egyik legfontosabb programpontja a zöldfelületek növelése lesz a városban, az új vezetésű Főkertnek stratégiai szerepe lesz a város átalakításában. Zakar András vezérigazgató és Bardóczi Sándor főkertész máris neki tud állni egy zöldebb, élhetőbb Budapest megteremtésének – mondta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Korábban arról szóltak a sajtóhírek, hogy a főpolgármester decemberben leváltotta a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt.-t tíz évig vezető Szabó Józsefet, később azonban Karácsony helyretette ezt, közleményében jelezte, hogy nem rúgta ki a Főkert vezérigazgatóját, csak megpályáztatták az állását.

Budapestnek főkertésze is van, a HVG hetilap interjút is közöl legfrissebb számában Bardóczi Sándorral:

Budapest főtájépítésze természetőröket vet be az illegális szemétlerakás ellen

Az új főkertész-főtájépítész, Bardóczi Sándor változtatna azon, hogy a beruházók a sittbe ültetett satnya növényekkel letudják a környezet rendbetételét. Interjú a HVG legfrissebb számában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!