Ködös, párás időnk lesz

Ködös, párás időnk lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ónos szitálás is lehet, óvatosan közlekedjenek.

Kedden az ország nagy részén erősen felhős vagy borult, párás, foltokban ködös idő lesz, csak helyenként - északnyugaton, nyugaton és a magasabban fekvő tájakon - süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem várható, de szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, azonban a Kisalföldön a délnyugati szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +3 fok között, de a naposabb helyeken 5 fok körül alakul. Késő estére -1 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Éjszaka többfelé párássá válik a levegő, főként az északi megyékben köd is képződhet. Szerda délelőtt javulnak a látási viszonyok, de az ország nagy részén marad a szakadozott rétegfelhőzet, több napsütés délután számíthatunk. Napközben csak jelentéktelen szitálás, hószállingózás fordulhat elő, késő délutántól viszont északkeleten már hózáporok is lehetnek, illetve ónos eső sem teljesen kizárt. Napközben a délnyugati szelet az Alföldön élénk, késő délutántól az északnyugati szelet a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között valószínű.

A meteorológiai szolgálat azonban figyelmeztet is, országszerte többfelé lehet sűrű (zúzmarás) köd képződésére számítani. Délelőtt lassan javulnak csak a látási viszonyok, az ország nagy részén egész nap borult, párás idő lesz a jellemző. Ónos szitálás, hószállingózás helyenként előfordulhat.

(Adatok és információk: Országos Meteorológiai Szolgálat)

Hozzászólások