szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezért új ellenségképet épít fel: jogászokat, ügyvédeket, bírókat.

„Orbán új ellenségei” címmel írt cikket a magyar miniszterelnökről a német Der Spiegelben a hazánkkal gyakran foglalkozó Keno Verseck, hívja fel a figyelmet a 24.hu.

A szerző úgy fogalmaz:

rosszul állnak Orbán Viktor ügyei. Az európai választásokon nem jött össze az áttörés, olasz és osztrák szövetségeseinek pedig el kellett hagyniuk a kormányzást. Orbán pártja, a Fidesz visszaesett az október önkormányzati választáson. Sok magyar ráunt a fideszes politikusok autokratikus stílusára és korrupciós ügyeire.

Keno Verseck emlékeztet arra, hogy öt évvel ezelőtt, egy hasonló belpolitikai szituációból Orbán a migránsválság poitikává tételével húzta ki magát, akkor a menekültekből lett ellenségkép. Most a magyar kormányfő új ellenségkép után kutat, és megtalálta „a jogászokat, ügyvédeket és bírókat, akik pénzt húznak ki az állam és a polgárok tárcájából és az elítélteket, akik állítólag túl sok joggal rendelkeznek, valamint a ’munkakerülő’ romákat.”

Már az ENSZ-ben is téma a Gyöngyöspata-ügy

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára az ENSZ Gyermekjogi Bizottsága előtt arról beszélt, hogy el akarják kerülni, hogy a gyöngyöspatai roma gyerekeknek megítélt összeg ne a gyerekekhez jusson.

Népszava: Habony műve a cigányozós-börtönös offenzíva

Hosszú távú stratégiának kockázatos.

Versech felidézi Orbán januári Kormányinfóját, akkor indult a börtönbiznisz-kampány, amikor arra utasította a kormányt, hogy ne hajtsa végre azokat a jogerős ítéleteket, amikkel a rossz börtönkörülmények miatt kompenzációs pénzhez jutnának magyar elítéltek.

A Spiegel szerint elképzelhető, hogy Orbán valamilyen újabb eszközzel menne neki a magyar igazságszolgáltatásnak. A lap a Miniszterelnöki Kabinetirodánál rá is kérdezett, hogy akarnak-e nemzeti konzultációt indítani az ügyben, amely a „hírhedt populista felmérési kampány” elnevezése, de a miniszterelnök tárcája nem válaszolt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mostanra 3 százaléka sem maradt érintetlen a világ vadonjainak

Mostanra 3 százaléka sem maradt érintetlen a világ vadonjainak

Az óvodásoknak is koronavírus-tesztelést kínál a pestszentlőrinci önkormányzat a nyitás előtt

Az óvodásoknak is koronavírus-tesztelést kínál a pestszentlőrinci önkormányzat a nyitás előtt

Új kapcsoló az Instagramon: a felhasználó dönthet, akarja-e látni a lájkolásokat

Új kapcsoló az Instagramon: a felhasználó dönthet, akarja-e látni a lájkolásokat