Iszonyú szélre figyelmeztetnek ma is

Iszonyú szélre figyelmeztetnek ma is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három megye kivételével – ahol csak első fokú figyelmeztetés van érvényben – narancssárgába borult az ország az Országos Meteorológiai Szolgálat térképén.

A nap első felében még lesznek erősen felhős területek, majd fokozatosan mindenhol csökken a felhőtakaró, délután már nagy területen derült vagy kissé felhős, napos idő várható. Reggel, délelőtt főként a Dunántúlon és az Alföldön lehet zápor, havas eső zápor, hózápor, majd megszűnik a csapadék.

Az északnyugati, északi szél már reggel is sokfelé viharos lesz, de a reggeli, délelőtti óráktól tovább erősödik a szél. A legerősebb széllökések elérik az óránként 70-95 kilométeres sebességet, de délben, délután a Dunántúl nyugati felén – kiemelten az Alpokalja, Zalai-dombság, Bakony térségében – 100 km/h-t meghaladó szél is előfordulhat. A Dunántúl más részein, illetve esetleg a Tiszántúlon, Tisza vonalában, északkeleten is előfordulhat egy-egy 95-100 km/h körüli lökés. A középső-északi országrészben, Pest, Nógrád, Heves térségében kevesebb helyen és csak átmenetileg erősödhet 70-80 km/h köré a szél, ami csütörtökre virradó éjszaka veszít erejéből.

©

A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. Késő estére –2, +3 fok közé hűl le a levegő.

Hozzászólások