DK: Teljhatalom nélkül is megy ez

DK: Teljhatalom nélkül is megy ez

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A párt szerint nem kell élethosszig tartó felhatalmazás a védekezéshez.

Orbán Viktor miniszterelnök maga bizonyította be, hogy "felhatalmazási törvény" nélkül is meg lehet tenni mindent, amire a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükség van – jelentette ki a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Barkóczi Balázs pénteki, online sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy a kormány saját hatáskörében döntött a szombattól életbe lépő kijárási korlátozásról. A politikus hozzátette, ehhez nem kellett sem parlamenti felhatalmazás, sem "élethosszig tartó teljhatalom-törvény".

A szóvivő arra szólított fel, hogy "elég legyen a habonyi politikai játszmákból" és a kormány tegye a dolgát, például biztosítson mindenkinek ingyenes védőmaszkot.

Az eset előzménye, hogy az ellenzék hétfőn nem járult hozzá a házszabálytól való eltéréshez, ezért a parlament legkorábban csak jövő héten szavazhat a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényről. A kormánypárti politikusok ezt követően élesen bírálták az ellenzéki képviselőket, azt állítva, hogy magatartásukkal nehezítik a járvány elleni védekezést.

Hozzászólások