Koronavírus: Pozitív a tesztje egy idősotthon több lakójának is Csongrád megyében

Koronavírus: Pozitív a tesztje egy idősotthon több lakójának is Csongrád megyében

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szombaton egy, vasárnap reggel pedig újabb hét teszt eredménye lett pozitív a szentesi kórházban. Egy környékbeli idősotthon lakói fertőződtek meg.

Koronavírusos lett a Nagymágocsi Kastélyotthon nyolc idős ápoltja - erősítette meg a hvg.hu információját Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs ülése után tartott sajtótájékoztatón. Kiderült, az otthon egyik lakóját fejsérüléssel szállították a szentesi kórházba, majd elvégezték rajta a tesztet. Miután az ő tesztje pozitív lett, szombaton kivonultak az otthonhoz, és mind a 286 ott élő idős embert letesztelték. Ekkor derült ki, hogy további hét ember kapta el a koronavírust, akiket a szentesi kórházba szállítottak.

Az otthon dolgozóit is tesztelték, de közülük senki sem lett beteg - közölte Müller.

A szentesi polgármester a város hivatalos Facebook-oldalán bejelentette, a kórházban nyolc koronavírusos beteget ápolnak, azonban semmilyen részletet nem közölt róluk, azt viszont leírta, hogy a kórházban van az ellátásukhoz szükséges védőfelszerelés.

Nagymágocs polgármestere, Szebellédi Endre vasárnap 11 körül jelentette be Facebook-oldalán, hogy az otthon 8 lakója koronavírusos lett. Hangsúlyozta, a település ettől nem számít gócopontnak, az intézményben március 8-a óta kijárási és látogatási tilalom van.

A helyiek az eset részleteiről keveset tudtak, de azt már hallották, hogy a koronavírusos ellátottak vannak az intézményben. A szociális intézményekben egyébként már látogatási és felvételi tilalom van érvényben tíz napja, de úgy tudjuk, hogy az ellátottakat gondozók ki és bejárhatnak a munkahelyükre. Egy településen élő, az idősellátást is ismerő forrásunk úgy tudja, hogy már kijelölték a dolgozók körében azokat is, akik az otthon lezárása után bentlakóként fogják ellátni az időseket.

Hozzászólások