szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elfogadta a Fidesz-kétharmad a felhatalmazási törvényt. Újabb két ember halt meg Magyarországon a koronavírus-fertőzés miatt kialakult betegségben, amely így már 15 halálos áldozatot követelt. Most egy érdi idősotthon egyik lakójának szervezetében mutatták ki a kórokozót. Hírek a járványról percről percre.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Sorrend megfordítása

A percről percre hírfolyamot mára lezárjuk

Tudosításunknak mára vége, köszönjük a figyelmet, holnap folytatjuk!

Kézfertőtlenítőt keres? Legyen óvatos, főleg akkor, ha a netről rendel

A koronavírus-járványra tekintettel a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) átvizsgálta a vírusellenesnek hirdetett termékeket, valamint védőmaszkokat kínáló webshopokat és több kifogásolható gyakorlatot is talált; a cégektől a hivatal azt kérte, hogy ezeket a jövőben kerüljék, valamint, hogy fokozottan figyeljenek a fogyasztók tisztességes tájékoztatására – közölte a GVH hétfőn.


Dánia lazítana a járványügyi intézkedéseken április közepétől

Dánia húsvét után fokozatosan lazíthat a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú intézkedéseken, amennyiben a jelenlegi pozitív tendencia folytatódik és a lakosság az elkövetkező két hétben észszerű viselkedésével útját állja a kór terjedésének - mondta Mette Frederiksen hétfői sajtótájékoztatóján Koppenhágában.

59 ezer európai életét menthették már meg a koronavírus miatt hozott járványintézkedések

Több mint eredményesnek értékelte az Imperial College London a koronavírus-járvány megfékezésére hozott kormányzati intézkedéseket. A kutatók ugyanis azt találták, hogy a szigorítások segítségével már több mint 59 ezer ember életét menthették meg.

A kutatók több európai országban hozott járványügyi intézkedés hatásait vizsgálták. Elsősorban azokra a korlátozásokra voltak kíváncsiak, amiket Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Norvégia, Svédország, Svájc és Nagy-Britannia kormánya rendelt el a járvány miatt. További részletek cikkünkben.

Hogyan éljünk túl izoláció idején? Pécsi szakértők válaszolnak

Agyunk épp úgy reagál a magányra, mint a fizikai fájdalomra, a testi intimitás pedig a stresszt jelentősen csökkentő hormonok termelését váltja ki. Milyen élettani hatásokkal jár a magány, milyen módszerekkel lehet oldani a szorongást, és hogyan lehet ép ésszel átvészelni a folyamatos összezártságot? A PTE ÁOK Magatartástudományi Intézetének kutatóival, Gács Borókával és Tiringer Istvánnal beszélgettünk.

Telefonon egyeztetett Putyin és Trump a koronavírus-járványról

A moszkvai tájékoztatás szerint az amerikai kezdeményezésre létrejött eszmecsere során a felek komoly aggodalmuknak adtak hangot a koronavírus globális elterjedtségével kapcsolatban. Tájékoztatták egymást az Oroszországban, illetve az Egyesült Államokban a fenyegetéssel szemben megtett ellenintézkedésekről. További részletek itt.

Hat egyetemi tanár leírta, hogyan képzeli el az olasz gazdaság újraindulását

Van kiút, csak gyorsan kell cselekedeni - vélik az olasz szakértők, akik 13 pontban foglalták össze tervüket, amit itt olvashat el.

Negatív lett Dézsi Csaba András koronavírustesztje

A győri polgármester azután teszteltette magát, hogy a város jegyzője koronavírusos lett.

A koronavírus miatt csak novemberben derül ki, milyen lett a robot-Beethoven

Elhalasztják Ludwig van Beethoven (1770-1827) mesterséges intelligencia segítségével befejezett 10. szimfóniájának ősbemutatóját. Az eredetileg áprilisra tervezett premiert várhatóan novemberben tartják meg Bonnban – közölte a projektet támogató német Telekom.

Koronavírus az USA-ban: csak New Yorkban több mint 1000 ember halt meg

A Johns Hopkins egyetem és kórház hétfő déli adatai szerint eddig több mint 143 ezer amerikainál mutatták ki a fertőzést, a halottak száma pedig meghaladja a 2500-at.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója hétfőn délelőtt bejelentette, hogy egyedül az államban a Covid-19 a vasárnapi 965 halálos áldozathoz képest hétfőre már több mint ezer áldozatot követelt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!