Tetszett a cikk?

Kollégánk Kényszerpálya címmel forgatott dokumentumfilmet egy pályaelhagyó újságíróról. Szerdától látható a hvg.hu-n.

Vezető hír volt 2018 nyarán, hogy Simicska Lajos eladta összes üzleti érdekeltségét, köztük a médiaportfóliójából utolsóként megmaradt Hír Tv-t. A csatornától ezután több ütemben rúgtak ki újságírókat, végül gyakorlatilag a teljes stábot elküldték, mikor az adót 2019-ben összevonták az Echo Tv-vel.

Zsolt azok között volt, akik a G-nap után érkeztek a Hír Tv-hez, végül tavaly őt is elbocsájtották. Ezután döntött úgy, hogy felhagy az újságírással és inkább egy új szakmát tanul. Tavaly nyáron beiratkozott egy programozóképzésre.

Munkatársunk, Tóth Olivér Márk végigkísérte egykori kollégája képzését, a küzdelmes félévről pedig rövid dokumentumfilmet forgatott, Kényszerpálya címmel.

A filmben bepillantást nyerhetünk milyen nehézségekkel küzd meg Zsolt, akinek több mint 10 év után kellett újra iskolapadba ülnie, egy teljesen új szakterületet tanulva. Közben elmeséli, hogyan ment a hatalomátvétel az ellenzéki hangvételűből újra kormánypártivá lett Hír Tv-nél, és miért érezte ezután, hogy már nem akar újságíró lenni.

A Kényszerpálya a hvg.hu-n látható először, szerdán estétől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Orbán jelzett Szájernek, Tusk Orbánnak

Radar360: Orbán jelzett Szájernek, Tusk Orbánnak

Megint hol vannak a nők? A hazai irodalmi díjak több mint 80 százalékát férfiak kapják

Megint hol vannak a nők? A hazai irodalmi díjak több mint 80 százalékát férfiak kapják

Az Egyesült Királyságban és Budapesten is bordélyházat üzemeltetett egy nő

Az Egyesült Királyságban és Budapesten is bordélyházat üzemeltetett egy nő