szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Úgy tűnik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya számára csak 13 napig tart a hatósági házi karantén.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Tizenegy fotót tettek közzé a miniszterelnök közösségi oldalán budapesti vendéglátóhelyekről, amelyek kerthelyiségei hétfő reggel óta újra nyitva tarthatnak. Rögtön az első képen ismerős tűnik fel: Dzsudzsák Balázs, az egyesült arab emirátusokbeli el-Ain labdarúgója, a magyar futballválogatott csapatkapitánya, aki május elején tért vissza Magyarországra.

Ahogy mi is megírtuk, a sportolót hét másik magyarral együtt hozták haza május elején; akkor derült ki, hogy diplomata-útlevéllel rendelkezik.

Hogy Dzsudzsákot hétfőn lefotózhatták az egyik budai étterem teraszán, azért furcsa, mert az Index értesülése szerint május 5-én, kedden érkezett haza. Márpedig a külföldről érkezőknek 14 napot kötelezően hatósági házi karanténban kell tölteniük, még akkor is, ha nincsenek tüneteik.

A szabály alól a Magyar Közlöny szerint csak az kap mentességet, aki COVID-19 fertőzésből gyógyult és fertőzés tüneteit nem mutatja, vagy a belépést megelőzően legalább 14 napig járványügyi megfigyelés hatálya alatt állt. Ezen kívül egyéni méltányosságot is lehet igényelni a rendőrfőkapitányságtól, ez történt például a gödi Samsung-gyár munkásai esetében, akik karanténból is eljárhattak dolgozni.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az egyetemi "modellváltás" az értelmiség megleckéztetése

Az egyetemi "modellváltás" az értelmiség megleckéztetése

Se megállapodás, se elég vakcina: nem jutott előrébb az AstraZeneca és az Európai Bizottság

Se megállapodás, se elég vakcina: nem jutott előrébb az AstraZeneca és az Európai Bizottság

Sportdízel: Magyarországon a 341 lóerős új Audi SQ5 TDI

Sportdízel: Magyarországon a 341 lóerős új Audi SQ5 TDI