szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tíz évre titkosított jegyzőkönyv esetében nem a külügyi bizottság a titokgazda.

Amikor titkosszolgálatokat hallgatunk meg, akkor az esetek többségében az ülések titkosak – ezzel magyarázta Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának kormánypárti elnöke az Indexnek, hogy miért titkosították a Kaleta Gábor ügyével foglalkozó ülés jegyzőkönyvét.

A politikust azután kérdezték, hogy Demeter Márta LMP-s politikus a napokban levélben kérte tőle, hogy oldják fel a bizottság februári ülésének titkosítását. Ezen a Kaleta-ügyről Menczer Tamás államtitkár, az Információs Hivatal és az ORFK osztott meg részleteket a külügyi bizottsággal. Az elhangzottakat az előadók kérésére tíz évre titkosították.

A bizottság üléséről készült jegyzőkönyv minősítéséről Németh azt nyilatkozta most, hogy:

a titokgazda nem a külügyi bizottság, hanem a Külügyminisztérium.

Ilyen formán rájuk is bízza, hogy feloldják-e a minősítést.

Kaleta Gábor volt perui nagykövet számítógépén még tavaly találtak 19 ezer gyermekpornográfiát tartalmazó képet, a bíróság nemrég első fokon egy év börtönbüntetésre ítélte két évre felfüggesztve, valamint 540 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta. De Kaleta fellebbezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Németországban, Romániában és Ukrajnában is rekordot döntött az új koronavírusos betegek száma

Németországban, Romániában és Ukrajnában is rekordot döntött az új koronavírusos betegek száma

2001-ben még a japán férfiak 48%-a cigizett, de most tömegek állnak le vele

2001-ben még a japán férfiak 48%-a cigizett, de most tömegek állnak le vele

Szabadon engedik a bebörtönzött fehérorosz tüntetőket

Szabadon engedik a bebörtönzött fehérorosz tüntetőket