szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Clark Ádám téri „dudálós tüntetés” résztvevője később e-mailben megfenyegette a vele szemben eljáró tisztet.

Hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoz a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség egy tüntető ellen, aki a május 18-ai „dudálós” demonstráción egy rendőr karjának rúgott egy labdát.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint a rendőrség éppen az úttesten tartózkodó résztvevőket próbálta a járdára terelni, amikor a Lánchíd utcai buszmegálló mellett álló férfi észrevette a közeledő rendőröket. Ekkor – fogalmaz a közlemény –

a kezében tartott bőrlabdát a mellkasa magasságában tartva a föld felé ejtette, majd annak földre érkezése előtt, célzottan a rendőr alezredes irányába rúgta, és azzal eltalálta a rendőrtiszt jobb felkarját”.

A férfinak nem először gyűlt meg a baja a hatóságokkal, április 20-án 250 ezer forintra bírságolták „fertőző betegség elleni védekezés elmulasztása miatt”.

A Clark Ádám téri eset itt még nem ért véget, a férfi személyes meghallgatást kért, de csak írásban engedélyezték számára a vallomástételt. Ezért június 17-én levelet küldött a rendőrtiszt hivatali e-mail-címére, melyben ismételten kérte személyes meghallgatását, majd meg is fenyegette.

A közlemény szerint szó szerint azt írta: „…nem szeretnélek fenyegetni…de ha kijövök a börtönből….amire a szemétséged ítélt…akkor lehet megkereslek….” „Jobb lenne elengedni a hülyeséget…és a büntetést…”

Az ügyészség közleménye szerint ez alkalmas volt arra, hogy komoly félelmet keltsen, ezzel akadályozva eljárását.

Az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki megtagadta a vallomástételt, de nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.

A rendőrség május elején azt közölte, hogy 49 embert jelentettek fel a dudálós tüntetés miatt, a budapesti rendőrfőkapitány írta meg Szél Bernadettnek, hogy első fokon 14 millió forint büntetést kaptak a tiltakozás résztvevői.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
250 fős létszámbővítés lesz az Aldinál

250 fős létszámbővítés lesz az Aldinál

Rég nem látott szegénységi számok jöttek Németországból

Rég nem látott szegénységi számok jöttek Németországból

A BKK figyelmeztet, leszállíthatják azt, akin nincs maszk

A BKK figyelmeztet, leszállíthatják azt, akin nincs maszk