szerző:
Kovács Panka
Tetszett a cikk?

Mester Csaba ügyvédi titoktartási kötelezettségére hivatkozva miatt nem hajlandó nyilatkozni a pedofilbotrányba keveredett Kaleta Gábor ügyéről.

Nem árulja el a pedofilbotrányba keveredett egykori nagykövet, Kaleta Gábor ügyvédje, Mester Csaba, hogy miért vonták vissza a fellebbezésüket, mivel Kaleta nem járult hozzá, hogy a jogász nyilatkozzon az ügyével kapcsolatban – mondta az ügyvéd a hvg.hu-nak.

Kaleta Gábort az amerikai hatóságok által vezetett nyomozás buktatta le, amely során több ezer kiskorúakról készült pornográf fényképet találtak a számítógépén.

A diplomatát később titokban hozták haza, nagyköveti posztjától tavaly áprilisi hatállyal fosztották meg indoklás nélkül. A történetet idén februárban hozta nyilvánosságra az Index, de Kaleta ellen már novemberben vádat emeltek.

A volt nagykövet mindent beismert a bíróságon, és így felfüggesztett börtönre és 540 ezer forint pénzbüntetésre ítélték, először mégis enyhítésért fellebbezett az ítélet ellen, majd ezt vonta most vissza.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így játsszák ki a karanténszabályokat az előkelő londoni éttermek

Így játsszák ki a karanténszabályokat az előkelő londoni éttermek

Büntetőfékezés miatt borult fel egy autó, vádat emeltek a „leckéztető ellen”

Büntetőfékezés miatt borult fel egy autó, vádat emeltek a „leckéztető ellen”

Ismét Hamilton rajtolhat az élről

Ismét Hamilton rajtolhat az élről