Így néz ki a „tudományos-fantasztikus” Járványügyi Bevetési Egység

Így néz ki a „tudományos-fantasztikus” Járványügyi Bevetési Egység

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Kacskovics Mihály
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Feladatuk a szuperfertőzők felbukkanása utáni kontaktkutatás és elkülönítés lesz.

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában bejelentette, pár órával később be is mutatták a Járványügyi Bevetési Egységet.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: „az egység jól néz ki, tudományos-fantasztikus filmekben látható felszerelésük is van”. Orbán elárulta azt is, hogy augusztusban tartanak egy sajtónyilvános gyakorlatot, hogy az emberek ne ijedjenek meg, ha felbukkannak valahol.

©

Az egységet bemutató sajtótájékoztatón az operatív törzs napi tájékoztatóiról már ismert Kiss Róbert rendőr alezredes az eddigi kormányzati kommunikációval összhangban sikeresnek ítélte a védekezés első szakaszát, valamint bemutatta az újonnan létrehozott egység vezetőit, akik a többi között az Állami Egészségügyi Ellátóközpontból, az Országos Mentőszolgálattól és a kórházparancsnokokat koordináló testületből érkeztek.

©

A sajtónak az új egység bemutatta eszközparkját is, a mobillabortól kezdve a mentőautón keresztül tételesen mutatták végig, hogy mivel végzik napi munkájukat.

Az egységet a helyettes országos tisztifőorvos vezeti, ebben segítségére az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az országos kórházfőparancsnoki támogató törzs, az Országos Mentőszolgálat, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, valamint a Magyar Honvédség lesz.

©
Hozzászólások