szerző:
Ballai Vince
Tetszett a cikk?

Kedden kiment hozzájuk a hivatal, megkapták a tájékoztatást, volt kontaktkutatás, az érintett osztályok tanulóit hazaküldték.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Kedden helyszíni szemlén járt a Borsos-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatal osztályvezetője és közegészségügyi szakügyintézője a Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Tagiskolájában.

Ez az az iskola, amely hétfőn kétségbeesett felhívást tett közzé, mert hiába vártak gyors reagálást a hivataloktól azután, hogy múlt pénteken és hétfőn két-két tanáruk koronavírustesztje pozitív lett.

Az iskola honlapján közzétett újabb közlemény szerint megkapták a korábban hiába várt tájékoztatást, folytatták a kontaktkutatást, és az érintett osztályok tanulói kötelezően otthon maradtak és járványügyi megfigyelés alá kerültek. A pedagógusok esetében pedig, “újabb szoros kontaktot nem lehetett megállapítani, mivel az iskola szektorokra van osztva”.

Az iskolavezetés közölte azt is, hogy azoknak a diákoknak, akiknek az otthoni felügyelete nem megoldható, felügyeletet biztosítanak egy legfeljebb 10 fős izolációs teremben. A korábbi kétségbeesett hangnemen is finomítottak, közleményük végén már azt írják, “mindnyájunk közös célja a helyzet megoldása, a járvány megfékezése és szenzációk helyett a valóság közlése”.

Címlapi képünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
5 millióval támogatja Iványi Gáborék iskoláit a főváros

5 millióval támogatja Iványi Gáborék iskoláit a főváros

Rossi keretet hirdetett, Dzsudzsák és Kleinheisler se játszik októberben

Rossi keretet hirdetett, Dzsudzsák és Kleinheisler se játszik októberben

Az önkormányzat jelentése szerint a budafok-tétényi családsegítő vezetője magának válogatott az adományokból

Az önkormányzat jelentése szerint a budafok-tétényi családsegítő vezetője magának válogatott az adományokból