szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A minisztérium azt állítja, hogy minden feltétel adott a Korányi és a Szent László kórházakban a gyógyításhoz.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Közleményben reagált arra az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), hogy a Népszava szerdán azt írta, hogy kiürítették a Szent János Kórház hármas belgyógyászatának épületét, miután a Szent László Kórháznak és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetnek (OKPI) nincs szabad lélegeztetőkapacitása.

Az Emmi szerint a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben sem a Korányi, sem a Szent László kórházakban nem telt be a lélegeztető-kapacitás. A lap ezzel szemben azt állítja, hogy birtokukba került egy szeptember 14-i keltezésű levél, ami ellentmond ennek. A minisztérium a közleményében azt is hozzátette, "ahogyan a magyar egészségügyben, úgy ebben a két intézményben is minden személyi és tárgyi feltétel adott a betegek folyamatos ellátásához."

Csütörtökön a Szent János Kórház azt írta a hvg.hu-nak, hogy az ő intézményük és az OKPI Budapest Főváros Kormányhivatalához címzett levélben kért munkaerő-kirendelést, ahogy tavasszal is.

"A tavasszal jól bevált receptet követik a hatóságok, oda vezénylik a szükséges szakembereket, ahol a leghatékonyabban tudják gyógyítani a Covid-betegeket" - írták.

Azt is hozzátették, hogy a Szent János Kórház tavasszal minden többletfeladatot el tudott látni saját erőforrására támaszkodva. Akkor a "normál" betegellátás forgalma 40 százaléka volt az egy évvel korábbinak.

Ezzel szemben jelenleg a kórház valamennyi osztálya szinte teljes kapacitással üzemel - egyes szakmáik, pl. traumatológia még a szokottnál is magasabb esetszámokat látnak el.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mutatunk öt számot, ha ön is ezekre gondolt, most nagyon örülhet

Mutatunk öt számot, ha ön is ezekre gondolt, most nagyon örülhet

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

Erdogan: Macron ellenőriztesse az elmeállapotát!

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt