szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy jobbikos képviselő tett fel kérdéseket, a Belügyminisztérium a karanténokra vonatkozó általános szabályokkal válaszolt.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Több kormánytag is karanténba került augusztus végén, szeptember elején, miután kiderült, hogy az Alapjogokért Központ magánrendezvényén találkoztak az igazoltan fertőzött Hollik IstvánnalVarga Judit igazságügyi és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mellett Kovács Zoltán államtitkár és Orbán Balázs, a Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese is karanténba került az eset kapcsán.

A Népszava szúrta ki, hogy Stummer János jobbikos képviselő ezzel kapcsolatban tett fel írásbeli kérdést Pintér Sándornak és arról érdeklődött, hogy ellenőrizték-e a hatóságok, s ha igen, mely kormánytagoknál és hány alkalommal a hatósági házi karantén szabályainak betartását?

Pintér helyett Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár válaszolt, illetve inkább értekezett a kérdésről. Azt írta, „a járványügyi hatóság az – általa kijelölt karanténba vagy hatósági házi karanténba történő helyezésről szóló határozatot a kijelölés szerint – illetékes helyi rendőri szervhez továbbítja, és az ellenőrzést a helyi rendőri szerv hajtja végre. A hatósági házi karantén szabályok betartására vonatkozó ellenőrzések kellő gyakorisággal, a szolgálati feladatok rangsorolásával, szigorú rend szerint valósulnak meg.” Tehát nem derült ki, hogy hányszor mentek a rendőrök a kormánytagokhoz.

Nem egyedi, hogy egy konkrét képviselői kérdésre semmitmondó választ adnak a minisztériumok. Kedden azt nem sikerült számszerűsíteni, hogy Szijjártó Péter hányszor használta a rendőrség helikopterét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
60 új Mercedes busszal lepte meg a kormány Budapestet

60 új Mercedes busszal lepte meg a kormány Budapestet

Hogy könnyebb legyen telefont választani: a képernyőket is értékelni fogja a független tesztlabor

Hogy könnyebb legyen telefont választani: a képernyőket is értékelni fogja a független tesztlabor

Drága kellemetlenség: foltot hagy az iPhone 12 töltője az Apple-féle tokokon

Drága kellemetlenség: foltot hagy az iPhone 12 töltője az Apple-féle tokokon