szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Minden 62 év feletti terézvárosi eltölthet egy napot a Széchenyi fürdőben.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Súlyos járványhelyzet közepén különleges ajándékkal kedveskedik a terézvárosi polgármesteri hivatal a kerületi időseknek: minden 62 év feletti lakos fürdőbelépőt kap.

Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere Facebook-oldalán azt írta: az arra jogosultak a Széchenyi fürdőbe kaphatnak belépőt. Ezenkívül az idősek világnapjára 10 ezer forintos utalványt is küldenek minden 62. évét betöltött terézvárosinak.

FÜRDŐBELÉPŐ MINDEN 62 ÉV FELETTINEK Az idei járványhelyzet miatt elmarad a terézvárosi egészségnap, de nem szerettük...

Posted by Soproni Tamás on Friday, 25 September 2020

Magyarországon jelenleg a regisztrált aktív fertőzöttek száma megközelíti a 16 500-at. Az elmúlt 24 órában újabb 927 embernél igazolták a koronavírus-fertőzést, a járvány kezdete óta így összesen 22 127 ember szervezetében mutatták ki a kórokozót.

Az elmúlt napon 9 koronavírusos beteg hunyt el – közülük a legfiatalabb 57, a legidősebb 90 éves volt –, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 718-ra emelkedett.

A magyarországi esetszámok miatt már az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) is aggodalmát fejezte ki, akik azt is hozzátették, hogy a növekedés sok idős embert érint. A magyar kormány ennek ellenére azt kommunikálja, hogy az országnak működnie kell, ezért nem tervez újabb lezárásokat, a maszkok nem viselését viszont büntetik és a szórakozóhelyeket is be kell zárni este 11 órakor.

Ami pedig a fürdőket illeti: a járvány okozta drasztikus forgalomcsökkenés miatt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. éppen ma jelentette be, hogy csoportos létszámleépítés keretében 90 dolgozótól válik meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aki francia iPhone-t vesz, az kap mellé fülhallgatót

Aki francia iPhone-t vesz, az kap mellé fülhallgatót

14 hazai városban láthatók a nemzetközi fesztiválok díjazott filmjei

14 hazai városban láthatók a nemzetközi fesztiválok díjazott filmjei

Elképzelhetetlenül rövid időtartamot rögzítettek német fizikusok

Elképzelhetetlenül rövid időtartamot rögzítettek német fizikusok