szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tavasszal épült mobilkórházat még nem nyitották meg.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Jelenleg zajlik a a kiskunhalasi járványkórház téliesítése – közölte Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén az MSZP-s Harangozó Tamás kérdésére.

A képviselő arról is érdeklődött az ATV Híradója szerint, hogy átvette-e már a büntetés-végrehajtás a tavasszal fehúzott mobilkórházat. Erre Pintér azt felelte, hogy nem, az intézmény a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház üzemeltetésében van.

A Híradó szerint Harangozó arra is kíváncsi volt, hogy mennyibe került a kórház felépítése, de Pintér erre úgy válaszolt, hogy fejből nem tudja, majd utána néz, és megírja.

©

A mobilkórházról a csatorna szerint a napokban nyilatkozott Szepesvári Szabolcs, a kiskunhalasi kórház főigazgatója. Azt mondta: a járványügyi előrejelzések szerint hamarosan meg kell nyitni.

A mobil járványkórház felépítését március 13-án jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, a projekt végrehajtására akkor külön akciócsoportot hozott létre a kormány. Később kiderült, hogy a 150 férőhelyes kórházat a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén húzzák fel, a börtöntől távolabb, egy elkülönített telekrészen. Azért éppen ott, mert az egykori laktanya területén korábban konténerekből kialakított menekültügyi őrzött szállás működött, ezért a kórház kialakításához szükséges közművek már rendelkezésre állnak. A létesítmény április közepére készült el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Müller Cecília: Kedvezően alakul a járvány, nem halasztanak el műtéteket

A 39. hétre sikerült egy közelébe szorítani a koronavírus reprodukciós rátáját, ami a vírus terjedési üteme szempontjából fontos mutató. Ezért egyelőre nincs szükség sem szigorúbb járványügyi intézkedésekre, sem az elektív műtétek elhalasztására – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos.

Egy férfi kiírta a Twitterre, hogy nincs jól, a világ minden tájáról kapott bátorító üzeneteket

Egy férfi kiírta a Twitterre, hogy nincs jól, a világ minden tájáról kapott bátorító üzeneteket

Autószervizből vittek el kocsikat tolvajok, mert tudták, hol vannak a kulcsok

Autószervizből vittek el kocsikat tolvajok, mert tudták, hol vannak a kulcsok

366 forintba is került egy euró

366 forintba is került egy euró