szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fűtési szezon végén újra tárgyalnak a gázművekkel.

A fűtési szezon végeztéig, azaz jövő áprilisig nem kapcsolják ki a gázt és visszaszerelik le a gázórákat a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) Dankó utcai hajléktalanszállásain, ezt Iványi Gábor, a MET vezetője jelentette be a szerdai sajtótájékoztatóján. 

A lelkész elmondta, hogy a gázművek két magas beosztású vezetője kezdeményezett találkozót velük, ekkor közölték döntésüket Iványiékkal.

A MET vezetője elmondta, hogy rengeteg pénz- és természetbeni adományt kaptak, eddig 60-70 millió forintot gyűjtött össze a nehéz helyzetben lévő egyesület, amiből 20 millió csak a közüzemi számlák kiegyenlítésére fordítanak.

Iványi elmondta, hogy az adakozók között vannak önkormányzatok, a főváros is adott 5 millió forintot, de volt olyan kerület, amely 4 millió forintos tartozást engedett el a szervezetnek, és támogatási szerződést írt alá vele.

A MET vezetője szerint körülbelül, 3,5 ezer személy és szervezet adományozott 500 és egymillió forint közötti összegeket.

Iványi elmondta, áprilisban újra egyeztetnek a szolgáltatóval, amennyiben addig nem tudják rendezni a tartozásaikat.

A lelkész közölte, hogy a napokban indult demonstrációnak véget vetettek, de a tiltakozást folytatják, hogy azt az összeget, amit az állam elvett tőlük, megkapják. Elmondása szerint 6 milliárd forintról van.

Iványi pár mondat erejéig kitért a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyére. A lelkész szerint az SZFE hallgatói nem elégedhetnek meg a jelenlegi kuratóriumi elnök, Vidnyánszky Attila leváltásával, mert szerinte akkor "újabb kis Vidnyánszkyk jönnek".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A HBO lehozta a Sipos Pál-sztori szerzőjével készült interjút, ami teljesen kimaradt az Epipo-filmből

A HBO lehozta a Sipos Pál-sztori szerzőjével készült interjút, ami teljesen kimaradt az Epipo-filmből

Közel hatvanmillió forintnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök egy buszon

Közel hatvanmillió forintnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök egy buszon

Rá sem lehet majd ismerni a ferihegyi gyorsforgalmira

Rá sem lehet majd ismerni a ferihegyi gyorsforgalmira