szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A létszám alapján osztották el, hogy hány hőmérőt kaphatnak az intézmények.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Október 1-jétől kötelező lesz az iskolákba lépés előtt hőmérsékletvizsgálatot végezni: a tanulókat és a tanárokat is ellenőrizni fogják. Azokat a diákokat küldik majd haza Müller Cecília országos tiszti főorvos közlése szerint, akiknek 37,8 Celsius-foknál magasabb a testhőmérsékletük.

Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter szeptember 25-én egy fővárosi átvételi pontot adott meg a budapesti és Pest megyei köznevelési intézményfenntartók számára, jelezve: ott vehetik át a szükséges lázmérőket kedd reggeltől. A terv azonban változott – tudta meg a Magyar Hang.

A lap szerint egy, az érintettekhez kedd reggel eljuttatott levélben arról tájékoztatott az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK), hogy „a korábbi tájékoztató levélhez képest két változtatás történt, mindkét módosítás a gyorsabb, rugalmasabb kiszolgálás biztosítása érdekében”.

Az egyik szerint azokba az intézményekbe, amelyek kevesebb lázmérőre jogosultak, szerdán kiszállítják az eszközöket. A másik szerint viszont azoknak az iskoláknak, amelyekbe nem történik kiszállítás, a Waberers Szemerey Logisztikai Kft. pátyi telephelyére kell elmenniük az eszközökért. Az egyes fenntartóknak már kedden kellett a lázmérőkért menni, míg másoknak a szerdai napot adták meg.

A Magyar Hang birtokába jutott levélhez azt is csatolták, hogy mely budapesti, illetve Pest megyei intézményfenntartóknak hány lázmérő jár.

A lap szerint Kásler leveléből az derült ki, hogy létszámarányosan osztották el a kiutalt hőmérők számát. Akad olyan fenntartó, amely összesen csak két darabot kap, de van olyan tankerületi központ is, amelyhez akár több tucat iskola is tartozik, így ahhoz közel 500-at juttatnak el.

Képünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A "nők poklát" teremtette meg Lengyelországban Jaroslaw Kaczynski és a katolikus egyház

A "nők poklát" teremtette meg Lengyelországban Jaroslaw Kaczynski és a katolikus egyház

Érdekes kísérlet: érezhetően idegesek lesznek a majmok, ha rossz a nyelvtan

Érdekes kísérlet: érezhetően idegesek lesznek a majmok, ha rossz a nyelvtan

436 millióért cserélik le a kórházak elavult áramfejlesztőit a járvány miatt

436 millióért cserélik le a kórházak elavult áramfejlesztőit a járvány miatt