szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A terjesztőt már elfogta a rendőrség.

Bükkszentmártonban is megjelent a „bika” elnevezésű dizájnerdrog, a szer miatt meghalt egy 27 éves, négygyerekes férfi – közölte Liktor Róbert polgármester a közösségi oldalán.

A településvezető hozzátette, hogy a bélapátfalvai rendőrség elfogta a terjesztéssel megalapozottan gyanúsítható férfit, akit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Kedves Ismerőseim! Sajnálattal közlöm, hogy településünkön is megjelent a "Bika" elnevezésű dizájnerdrog, amely sajnos...

Közzétette: Róbert Liktor – 2020. október 19., hétfő

Május végén jelent meg a magyar piacon az eddigieknél veszélyesebb új dizájnerdrog, a bika, amelyhez a rendőrség szerint már akkor 11 haláleset volt köthető. Funk Sándor addiktológus később arról beszélt, hogy a szer erős idegméreg, és akár órákig is haldokolhatnak a használói. A bika kómához hasonló állapotot idéz elő, és minden használatkor károsítja az agyat.

Szeptember 1-jén már 21 halálos áldozatról számolt be Csákó Ibolya, a rendőrség alezredese. Szeptember 29-én az ATV Híradója közölte, hogy egy 22 éves tarnazsadányi férfi is meghalt, miután használta a szert.

A pusztító dizájnerdrog csak egy újabb gondot jelent az ország legnagyobb nyomornegyedében

A szokásosnál is életveszélyesebb dizájnerdrog áldozatainak majdnem fele kötődik Miskolc szegregátumaihoz. Az ember azt hinné, látványos hatással van a környékre egy tragikus haláleset, de nem: Lyukóvölgyben ezek éppúgy részei a hétköznapi életnek, mint a járhatatlan földutak és a szeméttel fűtött házak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Panka Itthon

Gyógyszer, varázsdohánnyal: azt sem tudni, milyen néven fut az utcán az új dizájnerdrog

Legalább tizenegy halálos áldozatnál jár a szokásosnál is könnyebben ölő dizájnerdrog, a bika. Budapesten már délelőtt könnyen bele lehet futni magába roskadt emberekbe, de persze egyiküknél sem egyértelmű, mit használtak. Az önkormányzatoktól közös stragégia kellene a legszegényebbeket érintő gyilkos szerek elleni harcban, de erről még csak tervek léteznek.

Egészségügyi jogviszony: két hónappal később lép hatályba az átalakulás

Egészségügyi jogviszony: két hónappal később lép hatályba az átalakulás

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

Meglódult az elektromosautó-piac Európában

A társas vadászatokra nem vonatkozik a gyülekezési tilalom

A társas vadászatokra nem vonatkozik a gyülekezési tilalom