szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy járókelő közbelépett, így a vádlott nem tudta megerőszakolni áldozatát.

Előkészítő ülést tartott a Pesti Központi Kerületi Bíróság annak a férfinak az ügyében, aki még 2020. január 21-én éjjel udvarolni kezdett egy nőnek egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen, majd felajánlotta neki, hogy hazakíséri. Az út során megpróbálta megerőszakolni a nőt, de egy járókelő megzavarta. A férfi őt is bántalmazta, majd a nő mobiltelefonját ellopva elmenekült a helyszínről.

Az ügyészség a férfit szexuális erőszak és súlyos testi sértés kísérletével, kifosztással, valamint kábítószer-birtoklással vádolja. Közleményük szerint a férfi elfogása előtt marihuánát is fogyasztott.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy a vádlott 30 éves, oltalmazott státuszú, Szomáliában született, de Magyarországon él. A szerdai előkészítő ülésen a férfi nem ismerte be bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem.

A bizonyítási eljárás 2021. január 20-án tanúmeghallgatással fog folytatódni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

34 millió migránst kellene Európának integrálnia

34 millió migránst kellene Európának integrálnia

Eltáncolták, papírból hajtogatták és bútort is készítettek a Rubik-kockából

Eltáncolták, papírból hajtogatták és bútort is készítettek a Rubik-kockából