szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerda este kapcsolt le a rendszer egy zárlat miatt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Másik épületszárnyba kellett átköltöztetni a szegedi klinika koronavírusos pácienseket ellátó intenzív osztályán fekvőket egy áramkimaradás után szerda este – írja a 444.hu. A lap szerint zárlatos lett egy elosztó berendezés, és lekapcsolt az elektromos rendszer.

Az életmentő berendezéseknek saját akkumulátoraik vannak, amelyekkel pár órán át hálózati áram nélkül is tudnak működni. Ez adott lehetőséget arra, hogy a betegeket átvigyék a másik épületszárnyba.

A klinika a lapnak megerősítette, hogy műszaki hiba történt, amit kijavítottak, de a betegellátásban nem történt fennakadás.

Címlapi képünk illusztráció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Újabb bírósági eljárás indul Matteo Salvini ellen

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet

Számok bizonyítják: sokkal kevesebb az internetes dezinformáció, mióta Trump nem twitterezhet

A Microsoft végre rászánta magát, hogy kijavítsa a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

A Microsoft végre rászánta magát, hogy kijavítsa a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját