szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A képviselő szerint kozmetikázzák a halálozási adatokat, ezért félnek az ellenőrizhetőségtől.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Nem kapott tájékoztatást Hadházy Ákos független képviselő a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől sem arról, hogy az egyes kórházakban hány halálos áldozatot követelt a koronavírus.

A képviselő korábban Müller Cecília országos tiszti főorvosnál érdeklődött, de akkor is ugyanazt a választ kapta, mint most: nincs ilyen információjuk. Müller azt is állította, nem tudja, melyik kórházban hány fertőzöttet ápolnak.

Hadházy megjegyzi, hogy a NEAK egyik törvényes feladata éppen az adatgyűjtés. Mint Facebook-üzenetében írja, a kórházakra lebontott halálozási adatok fontosak ahhoz, hogy a kormány által közölt halálozási számok ellenőrizhetőek legyenek. Hadházy megismétli gyanúját, hogy ezeket a számokat valójában meghamisítják.

Újabb kudarcos kísérlet arra, hogy megtudjuk, egy adott napon egy adott kórházban hányan haltak meg korona fertőzés...

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. november 19., csütörtök

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar természetvédelmi szakemberek segítenek be öt balkáni államban

Magyar természetvédelmi szakemberek segítenek be öt balkáni államban

Radar360: Gyűlnek az aláírások, hogy küldjék el Demetert, rossz tendenciát lát a virológus

Radar360: Gyűlnek az aláírások, hogy küldjék el Demetert, rossz tendenciát lát a virológus

13 szolgálati ház megépítésére adott 3 milliárd 89 millió forintot az állam

13 szolgálati ház megépítésére adott 3 milliárd 89 millió forintot az állam