szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Babák Mihály szerint nem volt korrekt, hogy a beszélgetésből kiragadtak egy mondatot.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Megszólalt Babák Mihály szarvasi polgármester azzal kapcsolatban, hogy korábban a leprásokhoz hasonlította a koronavírusos betegeket. A Szarvas TV-nek egészen pontosan azt mondta,

hogyha kiderül, hogy valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást! Bocsássanak meg a kifejezésért...

A fideszes politikus az ATV-nek most azt írta, hogy egy a vírusveszéllyel kapcsolatos beszélgetésből kiragadni valamit lehet, de nem korrekt.

Babák szerint a házi karanténban lévő beteg veszélyben van, a családtagjai is veszélyben vannak, ha nem kellően körültekintőek. "A házi karanténban való viselkedés, gondozás, különös, nem megszokott magatartást kíván meg mindenkitől." Úgy gondolja, ezeket fel is sorolta a beszélgetésben, mint a fertőtlenítés, gondoskodás, védőeszközök, mosás stb. Ezekkel akarta felhívni a figyelmet arra, hogy még hiányosságok vannak és eredményesebbek lehetnének a védekezésben.

A polgármester szerint egyébként megértették szarvasiak, hogy a házi karantén olyan, mint egy kórházi járványosztály kórterme lenne, és komolyan veszik a veszélyt.

Nem először tesz meredek kijelentést a Babák Mihály. Az október 22-i testületi ülésen a helyi pedagógusokat méltatta, és közben arra is kitért, hogy véleménye szerint a neveléshez olykor hozzátartozik a fizikai bántalmazás is, ő is kapott a tanáraitól gyerekként.

A polgármester korábban, szintén egy önkormányzati ülésen arra a kérésre, hogy hajoljon közelebb egy mikrofonhoz azt mondta, „nem rakom a számba, ez nőnek jobban áll, mint nekem, úgyhogy nem csinálom”. Az eset után bocsánatot kért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zsinórt feszített az út fölé, kerékpárosok akadtak fenn rajta

Zsinórt feszített az út fölé, kerékpárosok akadtak fenn rajta

Marabu Féknyúz: Titkos infók

Marabu Féknyúz: Titkos infók

Meghalt a meghekkelt Orbán-interjú miatt jogtalanul kirúgott lapszerkesztő

Meghalt a meghekkelt Orbán-interjú miatt jogtalanul kirúgott lapszerkesztő