szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egyelőre nem tudni, hogy hány idős használja ki a számukra fenntartott két órát a boltokban.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az ingyenes védőmaszk hasznosabb segítség lenne a kisnyugdíjasoknak, mint a vásárlási idősáv - ezt a Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége mondta az RTL Híradónak. A szervezet elnöke elmondta, hogy ismer olyan nyugdíjast, aki egy egyszerhasználatos maszkot hónapokig hord, mert nincs rá pénze.

Azt is kifogásolták, hogy a kormány nem kérdez meg minden érintettet, mielőtt döntene.

Orbán Viktor két napja jelentette be, hogy a boltokban újra vásárlási idősávot vezetnek be, a 65 éven felettiek bármikor mehetnek boltba, 65 évnél fiatalabbakat viszont napi két órában nem engedhetnek be oda.

A Kereskedelmi Szövetség szerint az üzletek figyelik a forgalomváltozást, de arról nem tudnak adatot gyűjteni, hogy az idősek hány százaléka vásárol az idősávon kívüli órákban.

Az idősszervezet nem idősávot kér a kormánytól, hanem két másik dolgot

A kormány csak azzal a szervezettel konzultált, aminek Orbán Viktor az elnöke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar Nemzet: Ukrajnában ragadt a Hableány-tragédiában érintett Viking Idun kapitánya

Magyar Nemzet: Ukrajnában ragadt a Hableány-tragédiában érintett Viking Idun kapitánya

Hazai pálya: Mit keresett Sobri Jóska ott, túl a kidőlt fán? (videó)

Hazai pálya: Mit keresett Sobri Jóska ott, túl a kidőlt fán? (videó)

Nagy bajban van a szabadidősport-szektor, van, aki már a bérleti díjat sem tudja fizetni

Nagy bajban van a szabadidősport-szektor, van, aki már a bérleti díjat sem tudja fizetni